Android 8.1 va „micşora” aplicaţiile neutilizate de mult timp, economisind memoria dispozitivelor (Aplicatii)

Venind în sprijinul utilizatorilor de Android mai puţin organizaţi, care instalează o sumedenie de aplicaţii şi apoi uită de ele cu lunile, Google a adăugat în versiunea Android 8.1 o funcţie pentru curăţarea automată a aplicaţiilor inactive.

Declanşată în mod automat atunci când spaţiul de stocare este insuficient, rutinele de curăţenie vor îndepărta fişierele generate de aplicaţiile care nu au fost utilizate de mai mult timp. Măsura nu ar trebui să afecteze negativ experienţa în utilizare, singurul simptom resimţit fiind un timp ceva mai mare de aşteptare la următoarea pornire a aplicaţiilor care au fost „curăţate”.

Din păcate, funcţia de optimizare a spaţiului de stocare va fi disponibilă doar pe dispozitivele pentru care versiunea de Android 8.1 a fost configurată din fabrică în acest sens, producătorii acestora având de ales între folosirea eficientă a spaţiului de stocare şi obţinerea unui mic spor de performanţă, lăsând aplicaţiile să-şi gestioneze singure memoria utilizată.

 

(…)

Cuvinte cheie: android

Subiecte asemănătoare:
» Motorola se întoarce pe piaţa de tablete cu noul model mid-range Moto Tab
» Platforma Android în noiembrie 2017: Oreo şi Nougat sunt în creştere, restul variantelor sunt în scădere
» Pixel 2 XL are probleme cu touchscreen-ul. Rezolvarea ar putea veni printr-un update software
» OnePlus 5T a fost dezvăluit din greşeală înainte de evenimentul oficial de lansare [FOTO]
» Samsung anunţă chipset-ul Exynos 9810, modelul care va sta la baza lui Galaxy S9

Articol original – Android 8.1 va „micşora” aplicaţiile neutilizate de mult timp, economisind memoria dispozitivelor, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More