Aplicaţii din magazinul Google Play, folosite la minarea de monede virtuale pe telefoanele utilizatorilor (Internet)

Telefonul mobil este cald la atingere, iar bateria scade văzând cu ochii. Tot mai mulţi dezvoltatori de aplicaţii pentru mobil experimentează cu o metodă alternativă de finanţare care promite sume consistente de bani într-un timp relativ scurt, generate însă pe „cheltuiala” utilizatorilor care rămân cu telefoanele descărcate sau defectate prematur.

După ce a acaparat cu totul piaţa de plăci video pentru PC, febra minării de monede virtuale începe să cuprindă şi lumea dispozitivelor mobile, chiar Samsung demonstrând recent o modalitate pentru a face din nou utile milioanele de smartphone-uri care zac prin sertare şi dulapuri, după ce au fost înlocuite cu telefoane de generaţie mai nouă. Însă atunci când este practicată clandestin, activitatea de minare a monezilor virtuale devine o problemă majoră pentru posesorii de dispozitive mobile, cauzând degradarea performanţelor şi descărcarea prematură a bateriei. Mai grav este că dispozitivele neproiectate pentru funcţionare continuă la un nivel ridicat de încărcare a procesorului se pot defecta, necesitând intervenţii costisitoare pentru remediere sau înlocuire.

Potrivit unui raport aparţinând companiei de securitate Trend Micro, un număr de aplicaţii din magazinul Google Play participă la minarea de monede virtuale folosind scripturi Java Script dinamice, descărcate din internet după instalarea aplicaţiei.

Într-unul dintre exemplele analizate, minarea de monede virtuale ar fi atras în contul autorului venituri cumulate de 170 dolari, însă durata de timp a activităţii nu este cunoscută.

Specialiştii Trend Micro a informat deja Google cu privire la aplicaţiile descoperite, acestea fiind între timp eliminate din Play Store. Având în vedere metoda folosită pentru a eluda filtrele interne ale magazinului Google Play, numărul aplicaţiilor care folosesc minarea de cripto-monede pentru a rotunji veniturile dezvoltatorilor nu este cunoscut cu exactitate. 

(…)

Cuvinte cheie: Google, cryptocurrency

Subiecte asemănătoare:
» Ecranul telefoanelor Pixel 2 XL, compromis cu efect burn-in apărut în doar câteva zile de utilizare?
» Membri ai Senatului SUA propun noi reglementări pentru Facebook, Google şi Twitter, după ce aceste servicii au fost folosite pentru propagandă
» Aplicaţiile din magazinul Google Play vor putea fi testate fără instalare, înainte de a fi cumpărate
» Cât de rezistent este Pixel 2, noul smartphone folosit de Google pentru a demonstra cele mai noi tehnologii Android
» Google va recompensa semnalarea vulnerabilităţilor în cele mai populare aplicaţii din magazinul Google Play

Articol original – Aplicaţii din magazinul Google Play, folosite la minarea de monede virtuale pe telefoanele utilizatorilor, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More