Tehnologie

Apple ar putea renunţa complet la hardware-ul de la Qualcomm (Business)

Apple şi Qualcomm duc o luptă legală de câteva luni bune în Statele Unite şi în alte câteva ţări, producătorul de chipset-uri şi modem-uri pentru mobile acuzând producătorul de smartphone-uri de neplată a licenţelor pentru tehnologiile folosite. Apple în schimb susţine că brevetele Qualcomm sunt mult prea generice şi refuză să mai plătească, iar în consecinţă, ar putea renunţa complet la componentele produse de Qualcomm începând de anul viitor.

În prezent, smartphone-urile şi dispozitivele mobile de la Apple folosesc componente Qualcomm şi Intel, însă în viitorul apropiat, acestea ar putea folosi doar componente ale altor producători. Intel pare să rămână pe lista de companii agreate, în timp ce MediaTek ar putea fi alternativa la acestea, pentru a putea asigura un flux de producţie constant. Aceste informaţii au fost publicate de Wall Street Journal, care susţine că primele dispozitive fără hardware Qualcomm ar putea debuta chiar în primăvara anului viitor.

Această perioadă este în general marcată de lansări noi pentru produsele din gama iPad Pro, modelul cu ecran de 12,9” fiind la rând pentru un upgrade hardware semnificativ. În acelaşi timp, Qualcomm susţine că noul său modem pentru smartphone-uri a fost deja testat şi livrat către Apple, pentru integrarea în următorul său smartphone de top, lucru care sugerează că în ciuda luptelor pe căi legale, compania nu doreşte să încheie complet relaţiile cu producătorul de smartphone-uri.

Cu siguranţă acesta nu este sfârşitul acestui conflict, Qualcomm urmărind deja interzicerea comercializării  de iPhone-uri în mai multe ţări, incluziv în China şi Statele Unite, în cazul în care Apple continuă să refuze plata licenţelor.

(…)

Cuvinte cheie: apple, qualcomm, smartphone, ios, renuntare

Subiecte asemănătoare:
» Apple a lansat iOS 11.1. Printre noutăţi se regăsesc multiple pictograme emoji şi upgrade-uri de securitate
» Offline Lamp se aprinde doar dacă renunţi la smartphone în timpul lucrului
» Smartphone-urile Apple şi Google grupează în directoare chiar şi pozele „sensibile” făcute de utilizatori
» TP-Link pregăteşte un smartphone Neffos care dispune de display cu aspect 18:9 şi chipset Snapdragon 835
» iPhone X, surprins în imagini şi clip de prezentare neofial

Articol original – Apple ar putea renunţa complet la hardware-ul de la Qualcomm, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse