Atacuri cibernetice RECORD asupra site-urilor românești? Ce spun hackerii români

Unele televiziuni și site-uri de știri din România au promovat ieri un comunicat de presă al Serviciului Român de Informații (SRI), care anunța că în ultimele 48 de ore, zeci de mii de atacuri cibernetice au vizat institutii ale statului și site-uri private.

Potrivit B1TV, ar fi vorba despre aproape 40.000 de atacuri cibernetice care au avut loc în ultimele 48 de ore, însă nu se precizează despre ce fel atacuri cibernetice este vorba, acestea fiind și ele de mai multe feluri. Mai mult, B1TV lansează ipoteza unei anumite structuri care ar pus la cale acest val de atacuri cibernetice fara precedent in Romania.

Comunitatea românească de hackeri, pentru că avem una destul de bine informată, ține un raport online, la zi, cu atacurile asupra site-urilor românești, iar acesta nu prezintă vreo modificare fantastică nici nu două zile în urmă, nici cu nouă. De asemenea, nici pe forumurile de profil nu s-a deschis vreo discuție în acest sens, semn că respectivele atacuri cibernetice n-au fost chiar atât de record, cel mai probabil numărul lor fiind grav exagerat. Întrebarea e DE CE?

atacuri informatice
atacuri informatice

Raportul online cu atacurile asuprea site-urilor românești se numește “Registrul atacurilor cibernetice din România” și poate fi accesat făcând click pe link. Aici, hackerii înregistrează site-urile românești care au fost sparte, precum și vulnerabilitatea folosită.

atacuri informatice
atacuri informatice

Într-adevăr, tot din registrul atacurilor cibernetice din România aflăm că site-ul CNAS a fost compromis cu două zile în urmă, dar nici urmă de vreun record.

site CNAS spart
site CNAS spart

“Ce mega-atac, n-a auzit nimeni de el. În general, ăsta e motiv de laudă și la noi și în orice comunitate de hackeri. Așa ceva se face organizat și tot află cineva. Dacă-mi spune cineva că aproape 40.000 de site-uri au fost sparte de străini sau chiar de ai noștri, așa, pe muteasca, îi scuip în ochi. Nu reușești de unul singur așa ceva și vorba umblă, oricât te-ai strădui tu să ții secret. Și chiar dacă au fost atacate, dacă nu le-a picat, tot degeaba. Așa, pot să atac și eu 100.000 de siteuri fix degeaba, ca să zică SRI-ul de mine că-s beton”, scrie un utilizator pe un forum de profil.

“Probabil au vreo vrăjeală între ei acolo, au scos ce-a mai rămas din țară la vânzare sau ceva și au nevoie de o diversiune. Auzi, atac record :)))”, încheie apoteotic utilizatorul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More