Balamucul continuă pe Tudor Vladimirescu: Noemi a forțat iar ușa vecinilor azi noapte, s-a ales cu spray în ochi, iar apoi a dormit la… Psihiatrie. Azi dimineață, surpriză, Noemi era acasă | Video / Foto

Balamucul continuă pe Tudor Vladimirescu: Noemi a forțat iar ușa vecinilor azi noapte, s-a ales cu spray în ochi, iar apoi a dormit la… Psihiatrie. Azi dimineață, surpriză, Noemi era acasă | Video / Foto

Nimic nu anunța o seară de luni atât de agitată. Nu aduce ceasul ce aduce clipa… Era trecut de ora 22, acel moment în care alegi să te uiți la câteva meciuri de fotbal, cuminte, în patul tău călduț. Și uite așa, printre golurile încasate de Chelsea, printre fulgii de nea care îi vedeam căzând la Cluj, sună telefonul. Răspund și aud: „doamna cu pricina iar ne-a forțat ușa. Vino te rog aici, vine și poliția…” Era Flavius, tatăl a trei copii, care de câteva săptămâni nu mai poate dormi liniștit pentru că vecina lui încearcă mereu să-i intre în casă!

Sari din pat, îți dai seama că telefonul este cam descărcat, și lași fotbalul, lași patul călduț, lași tot pentru că în momentul în care am ales meseria asta ne-am asumat niște riscuri de genul. Și ne-am dus doi, eu și Andrei Fuliaș, pentru că telefonul său era mai… viu.

Da, noi ne-am asumat, dar familia despre care am scris și ieri nu are nicio vină. Ei, Flavius, soția lui, copiii lui, nu au obligația de a suporta toate ieșirile necontrolate ale vecinei care s-a mutat la ușa alăturată în urmă cu jumătate de an venind din Germania. Flavius, pentru că acum majoritatea știe despre cine este vorba, părea condamnat să suporte toate ieșirile vecinei sale, Noemi Sârbu, femeia de 46 de ani care la data de 1 februarie a spart ușa casei sale, amenințând bona și cei doi copii, gemeni, care nu au împlinit încă doi ani.

„Nu cred că există sentiment mai îngrozitor decât acela că știi că cineva îți atacă copiii”, spune Flavius. Și are dreptate. Am ajuns pe strada Tudor Vladimirescu la imobilul unde se petrece acest balamuc, iar Flavius era încărcat de adrenalină. Tocmai s-a întâmplat din nou…

Nu este frumos nici să râzi de boala unui om și nici să o comentezi. Știm acest lucru, dar știm și că nimeni nu este obligat să suporte ieșirile unor astfel de persoane. Înțelegem necazul lor, dar locul acestor persoane este în instituții în care pot fi tratate.

Noemi Sârbu a forțat aseară în jurul orei 22:30 ușa apartamentului la care locuiește Flavius cu familia sa, totul sub tirul unor înjurături și amenințări, iar după ce a reușit să o deschidă s-a trezit cu jetul unui spray paralizant în ochi. Flavius aștepta după ușă și a ripostat cu sprayul. Poliția și salvarea erau pe drum. Noemi, vădit afectată după ce a fost dată cu spray în ochi, a încercat să fugă la ușa apartamentului la care locuiește, dar nu mai vedea. Și-a scăpat ochelarii și telefonul, iar în acel moment au apărut polițiștii. Femeia a fost ridicată și dusă la Oftalmologie având ochii iritați.

Pe holul imobilului de pe strada Tudor Vladimirescu se vedeau urmele lăsate de aceasta. Afișe făcute bucățele, căruciorul celor doi gemeni ai lui Flavius împins pe scări, o pătură aruncată și ea pe jos, o mănușă, etc. Ușa apartamentului la care locuiește Flavius are încă urmele violențelor lui Noemi de la data de 1 februarie, având geamul spart.

Plecată de la Oftalmologie, Noemi a fost dusă cu ambulanța la Secția Clinică Psihiatrie. După ea, un echipaj de patru polițiști, subsemnatul, Andrei Fuliaș și Flavius. Practic Noemi revenise acolo de unde a fost lăsată să plece la data de 1 februarie. Nici atunci și nici aseară, nu se afla într-o stare prea bună. Unul dintre polițiști a semnat o cerere de „internare involuntară”, fără de care – stupid – niciun doctor de la Psihiatrie nu și-ar fi asumat internarea femeii.

Așteptând în fața spitalului, am aflat că de foarte multe ori, polițiștii duc tot felul de persoane la psihiatrie, dar de cele mai multe ori aceste persoane pleacă după o oră-două petrecute la spital.

Trist, pentru că îți dai seama că integritatea multora dintre noi este pusă în pericol tocmai pentru că însuși statul nu are pârghiile necesare pentru a rezolva aceste situații. Polițiștii își fac treaba, duc aceste persoane la spital, dar de acolo pleacă pentru că doctorii fie nu își asumă, fie nu pot să își asume, internarea lor. Astfel, o serie de oameni cu probleme psihice se plimbă printre noi, pe străzi, și devin un caz doar atunci când se întâmplă ceva major. Din păcate, multe au fost cazurile în care astfel de persoane chiar au ajuns să ucidă, cel mai recent caz fiind cel de la metrou de la București, unde a murit o tânără de 24 de ani.

Noemi Sârbu a fost internată azi noapte ala Psihiatrie. Este clar că are nevoie de tratament, dar aproape la fel de clar este și că odată plecată de acolo, riscurile ca balamucul să reînceapă la imobilul de pe strada Tudor Vladimirescu sunt foarte mari.

Dimineață, însă, surpriză: Noemi s-a întors la apartamentul în care locuiește pe Tudor Vladimirescu! Vorbind cu Flavius, acesta era șocat de situație. Lucrurile aveau să se liniștească puțin după câteva zeci de minute. Noemi venise însoțită de tatăl său pentru a-și lua niște haine. Apoi a plecat la Psihiatrie, unde nu se știe cât timp va rămâne internată.

Miroase a… va urma.

CITEȘTE cu click pe titlul de mai jos și: 

VEZI MAI JOS MATERIALELE VIDEO DE AZI NOAPTE ȘI DIN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ, DAR ȘI GALERIA FOTO:

Publicat la Tue, 06 Feb 2018 12:43:28 +0000

Știri Arad

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More