Bălceşti – Brezoi şi Costeşti – Vlădeşti, în meciurile de baraj pentru menţinere / promovare în Superligă

În ultima etapă din play-off-ul Ligii a IV-a, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, s-au stabilit echipele care vor juca barajul pentru promovare în Superligă. Aşa cum se cunoaşte, campioanele Ligii a IV-a erau cunoscute cu câteva etape înainte, acestea fiind Olteţul Alunu 2016 (în Seria Vest) şi Chimia 2012 Rm. Vâlcea (în Seria Est). Ambele lidere au fost implicate însă în meciuri decisive pentru stabilirea echipelor care au ajuns până la urmă la baraj.

Stejarul Vlădeşti 2009, mai bună decât Foresta Mălaia la rezultate directe

Partidele care au contat în lupta pentru locurile 2 în cele două serii ale Ligii a IV-a s-au disputat duminică, 18 iunie. În Seria Est, Stejarul Vlădeşti 2009 a învins surprinzător pe terenul celor de la Chimia 2012 Rm. Vâlcea (cu 4-3) şi s-a calificat astfel la barajul de promovare în Superligă. Formaţia din comuna administrată de primarul Adrian Cosac a terminat la egalitate de puncte (51) cu Foresta Mălaia, dar a fost avantajată de rezultatele directe. Fotbaliştii lui Gabriel Ţolea au câştigat acasă (cu 2-0) în turul sezonului regulat, dar apoi au pierdut la Vlădeşti cu 6-1, în retur. În play-off, Foresta Mălaia a învins acasă, cu 1-0, dar a cedat manşa a doua cu 4-2. Cele două rivale au avut câte două victorii în cont, dar golaverajul a fost de partea „stejarilor” (10-6).

Bălceştenii au obţinut dreptul de a juca barajul printr-o victorie în faţa liderei

Din Seria Vest, la barajul de promovare în elita fotbalului judeţean a ajuns echipa Olteţu Bălceşti 2014, care a terminat pe locul 2 tot după o victorie în faţa fruntaşei clasamentului – în speţă, Olteţul Alunu 2016 – cu 4-2. Viorel Merişeanu, Marian Niţă, Tibi Ninciuleanu şi colegii lor au acumulat astfel cu 3 puncte mai mult decât rivala Viitorul Valea Mare şi se vor bate în continuare pentru promovarea în Superligă.
O altă partidă în care s-a decis una dintre echipele care vor juca barajul de menţinere / promovare în Superligă s-a disputat tot duminică, 18 iunie, dar în play-out-ul Superligii, între FC Păuşeşti Otăsău şi Lotru Brezoi. Trupa din Ţara Loviştei s-a impus cu 4-3, astfel că a oferit dreptul formaţiei Minerul Costeşti de a evita momentan retrogradarea în Liga a IV-a.

Cele două „duble” vor avea loc pe 24-25 iunie (turul) şi 1-2 iulie (returul)

Partidele de baraj au fost „bătute în cuie” de mai mult timp de conducerea AJF Vâlcea. Astfel, locul 2 din Seria Vest (Olteţu Bălceşti 2014) va înfrunta locul 3 din play-out-ul Superligii (Lotru Brezoi). Primul meci va avea loc pe terenul echipei din sudul judeţului, iar returul se va juca pe Valea Ţurţudanului. În schimb, locul 2 din Seria Est (Stejarul Vlădeşti 2009) va înfrunta locul 4 din play-out-ul Superligii (Minerul Costeşti). Prima partidă din această dublă manşă e programată pe terenul formaţiei din elita fotbalului judeţean.
Cele două „duble” de menţinere / promovare în Superligă vor avea loc pe 24-25 iunie (turul) şi, respectiv, 1-2 iulie (returul). (N.C.)

Articolul Bălceşti – Brezoi şi Costeşti – Vlădeşti, în meciurile de baraj pentru menţinere / promovare în Superligă apare prima dată în Arena Vâlceană.

Arena Vâlceană

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More