Baschetbaliştii piteştenii i-au zdrobit pe „câini”: 115-65

Baschetbaliştii piteştenii i-au zdrobit pe „câini”: 115-65


Runda cu numărul 17 a Ligii Naţionale de Baschet masculin a programat duminică duelul dintre BCM U FC Argeş Piteşti şi Dinamo Bucureşti. Meciul, programat la Sala Sporturilor Trivale, s-a încheiat cu victoria categorică a gazdelor la o diferenţă de 50 de puncte, scor final 115-65.

Piteştenii au câştigat detaşat

Piteştenii au câştigat detaşat

A fost practic un antrenament cu public, în care antrenorul Hristu Şapera a folosit toţi jucătorii pe care-i are la dispoziţie, cu excepţia finlandezului Matti Nuutinen, accidentat. Scorul pe sferturi a fost 31-14, 28-23, 31-17, 25-11, toţi baschetbalişii gazdelor reuşind să puncteze.

Piteştenii nu au dat nicio şansă juniorilor lui Dan Niculescu şi au condus meciul de la un capăt la celălalt. De la BCM U FC Argeş Piteşti s-au remarcat: Porter Troupe (23 puncte, 2 recuperări şi 3 pase decisive), Alexander Kostoski (21 puncte şi 3 pase decisive) şi Raymond Nicholas Russell (12 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive).

De partea cealaltă s-a remarcat Amadeo Casale (14 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive). Cu această victorie, BCM U Piteşti a ajuns la 10 victorii şi 7 eşecuri, în timp ce Dinamo a suferit a 17-a înfrângere.
Etapa viitoare, Dinamo va primi vizita lui SCM U Craiova, în timp ce BCM U Piteşti va juca împotriva celor de la Poli Iaşi.

Adversar a fost, totuşi, o echipă de juniori

Adversar a fost, totuşi, o echipă de juniori

Alb-violeţii au revenit în forţă în faţa propriilor suporteri. Înaintea confruntării cu Dinamo, piteştenii suferiseră două eşecuri consecutive în campionat: în Bănie, contra celor de la CSU Craiova, cu scorul de 94-79, iar apoila Sibiu, la o diferenţă de 8 lungimi, scor 79-71.

Duminică, argeşenii au întâlnit-o pe Dinamo Bucureşti, condusă de legendarul Dan Niculescu, singura echipă din campionat ce se bazează pe un lot format în totalitate din juniori autohtoni.

Pentru argeşeni, ultimele şase runde ale primei părţi din sezonul regulat vor reprezenta lupta pentru accederea în Top 6. După Final 8-ul Cupei României, de la Sfântu Gheorghe şi pauză pricinuită de meciurile echipelor naţionale, vulturii vor înfrunta, pe rând, pe Poli Iaşi, BC Mureş, CSM CSU Oradea, CSM Steaua EximBank şi pe BC Timba Timişoara.

Reamintim faptul că lupta pentru locurile 5-6 se va da cu Timişoara (echipă ce se află pe locul 5) şi Craiova (echipă ce se află pe locul 7).

Monica CRISTEA
Foto: Gabriel PINTILEI

(Visited 13 times, 13 visits today)

Citeşte şi

Publicat la Mon, 05 Feb 2018 13:50:57 +0000

Sport

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More