Bătaie generală şi acuze de tentative de viol între două familii din localitatea clujeană Feldioara

Cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj a fost asaltat săptămâna trecută, de membrii a două familii rivale, înrudite – Szekely şi Burean – din localitatea Feldioara, comuna Cătina. A fostvorba de o dispută încâlcită şi veche pentru nişte terenuri pe care pasc oile celor două familii, dar şi de o bătaie cu furci şi bâte care a izbucnit între aceştia, joi, 15 iunie, în plin câmp. Însă acuzele dintre ei se referă şi la o tentativă de viol a lui Gyuri Burean – 60 de ani,asupra Rozaliei Szekely dar şi a fiului acestuia, Balas – 27,asupra fiicei de 15 ani a Rozaliei, Erika.


 

Cele două tabere rivale evită cu dibăcie întâlnirea la cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj, aşa că familia Szekely, masată în curtea instituţiei aşteaptă ca Burean Gyuri şi Burean Balas să-şi termine treaba. Sunt abordat, pentru început, de Szekely Janos, un bărbat în vârstă de 44 de ani, cu faţa „ciupită” – nu de vărsat, ci de înţepături de furcă. Mărturiseşte acesta: „Joi, patru persoane din familia Bărean au intrat pe terenurile noastre. Noi le-am zis să plece, erau cu oile şi ne distrugeau păşunea. Erau pregătiţi de bătaie şi cu ceva timp în urmă au atacat-o pe Erika, de 15 ani şi pe mama ei, Rozalia ca să le batjocorească. Apoi, când am intervenit să le salvăm am încasat o bătaie cu bâte şi furci, după cum vedeţi şi pe faţa mea”. Următoarele „interviuri” le iau în continuare celor din tabăra adversă, Bărean – tatăl şi fiul.Mărturiseşte Gyuri  Burean: „Mi-o furat 650 de oi, şi acolo, la faţa locului o fost Szekely Francisc, apoi fratele lui, proaspăt scăpat din puşcărie, soţia lui Rozalia şi feciorul Imre. Am ajuns pe locul nostru şi ei ne-or atacat şi ne-or luat oile, ca să le vândă”. Intervine fiul lui Balas, mult mai coerent decât tatăl său, arătându-mi mâna umflată de la o înţepătură de furcă: „Au venit cu furci pe proprietatea noastră – şi cu oile alături – apoi le-au amestecat cu ale noastre şi le-au dus. Săptămâna trecută făcuseră la fel, le-am recuperat de la ei doar sâmbătă, însă sterpe fiindcă nu le-au muls între timp şi cu 26 mai puţine la număr”. Referindu-se la incidentul de joi, arată că e liniştit fiindcă deţine doi martori independenţi de familie care au văzut cum s-a desfăşurat întreaga tărăşenie. „De altfel, în bătaia care s-a pornit între noi, eu am fost înţepat cel mai grav şi se poate verifica faptul că a venit ambulanţa chiar acolo, pe câmp şi m-a dus la spital, în timp ce ei au avut doar răni uşoare”, adaugă tânărul. Cât despre mult trâmbiţatul viol, ei spun că e o fantasmă a familiei Szekely. Ies în curte şi o abordez pe Erika, fata de 15 ani a familiei, care mărturiseşte, fără să clipească, sub privirile membrilor familiei: „Eram cu oile, singură, pe câmp şi mama şi unchiul la vreo 500 de metri de mine. A venit Balas şi a sărit pe mine – era cu bătrânul alături – m-a pus la pământ şi mi-a rupt tricoul, lăsându-mă doar în sutien, gata-gata să mă batjocorească. Din fericire a venit mama să mă salveze, dar pe ea a sărit bătrânul şi a pus-o jos, s-o violeze, aşa cum a vrut fiu-său să facă cu mine. Norocul meu a fost că a venit între timp tata, fratele şi unchiul şi ne-a salvat, dar a ieşit bătaia care ne-a adus aici”. Adaugă mama fetei: „Eu am leşinat când a sărit bătrânul pe mine, şocată, mai ales că mi-e cumnat. Dar, dacă cei doi care ne-au atacat au urme pe corp şi noi avem patru oameni răniţi. Aşa că am venit să ne scoatem certificat medico-legal, iar apoi să mergem la lege”.

Mâna lui Balaş Spatele tumefiat al lui Szekely Francisc

„La data de 15 iunie a.c., Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla a fost sesizată cu privire la faptul că, pe păşunea din localitatea Feldioara, are loc un conflict între mai multe persoane.Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea conflictului, stabilind că între două familii a izbucnit un scandal pe fondul unor neînţelegeri privind păşunatul ovinelor, cei în cauză agresându-se reciproc. În urma incidentului, un bărbat a fost transportat  la unitatea medicală pentru acordarea îngrijirilor medicale.În cauză a fost deschis un dosar penal pentru continuarea cercetărilor, stabilirea exactă a stării de fapt şi luarea măsurilor legale”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Post-ul Bătaie generală şi acuze de tentative de viol între două familii din localitatea clujeană Feldioara apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More