Utile

(P) Cum sa nu iti moara bateria de la masina pe timp de iarna

Cum sa nu iti moara bateria de la masina pe timp de iarna

Pentru un numar considerabil de persoane, masina este foarte importanta, mai ales pe timp de iarna, atunci cand deplasarea pana la servici, facultate sau in orice alta parte, este foarte comoda. De aceea, una din cele mai importante probleme cu pornirea masinii face referire la bateria sa, cea care de multe ori este foarte importanta pentru ca masina sa porneasca in siguranta si foarte comod, mai ales atunci cand afara este foarte frig.

Desi la o prima vedere, pare a fii un aspect destul de complex in ceea ce consta ingrijirea masinii personale, totusi, nu trebuie sa iti faci probleme in ceea ce consta acest aspect. Daca vei citi articolul pe care ti l-am pregatit pana la finalul sau, vei afla toate trucurile si sfaturile importante si care te ajuta ca bateria masinii tale sa reziste si la frig, foarte usor chiar.

Trucuri pentru ca bateria sa reziste la frig foarte usor

Ca si un prim aspect foarte important, acesta face referire in mod special la incarcarea bateriei, cea care de altfel, este foarte importanta. Majoritatea mecanicilor, recomanda ca bateria sa aiba o valoare a incarcarii cuprinsa intre 13.5 si 14.5 V, acesata fiind valoarea recomandata si datorita careia, masina va porni pe timp de iarna, fara nici o problema. In schimb, daca valoarea sa nu este cuprinsa intre cifrele mentionate putin mai sus, in mod clar primul lucru pe care trebuie sa il faci, este sa ajungi la un mecanic, deoarece curand bateria te va lasa, iar masina nu va mai porni, mai ales daca afara este o temperatura joaca.

Un alt aspect foarte important face referire tocmai la asezarea bateriei, care pare un aspect total irelevand, mai ales cand asociem temperatura cu bateria. Totusi, este dovedit faptul ca o pozitie corecta si fara o potrivire buna, bateria te poate lasa, exact atunci cand ai cel mai mare nevoie. De aceea, asigura-te ca este asezata in copartimenul sau dupa recomandarile producatorilor,iar clemele sale sunt fixate cat mai bine, astfel, bateria nu va fii influentata de nici un alt factor, marindu-ti intr-un final comoditatea de a porni masina.

Un al treilea truct foarte important de care sa tii cont in momentul in care te asiguri ca bateria masinii tale nu este afectata, se rezuma la functiile speciale ale masinii pe traseele parcurse scurte. Aici, trebuie sa mentionam de functiile care pun in functiune alternatorul, cea mai notorie fiind,incalzirea in scaun. Datorita faptului ca ofera o energie care provine de la baterie, aceasta va fii solicitata destul de mult pe perioade scurte, fapt care nu este deloc recomandat, putand sa se sfarseasca cu o problema la nivelul pornorii masinii.

Iar ca si un ultim aspect, in ceea ce consta ingrijirea bateriilor pe timp de iarna, trebuie sa mentionam de faptul ca bateria are nevoie de o refacere saptamanala. Acest lucru, se poate realiza foarte usor, printr-un traseu parcurs putin mai lung decat de obicei, in felul acesta, bateria isi va reface functiile care asigura buna functionare a masinii, aspect care nu este cunoscut, dar care totusi, este foarte important de respectat de catre orice tip de sofer.