Știri județul AradȘtiri județul ClujȘtiri județul Timiș

Bilanț tragic pe șoselele din Timiș din cauza șoferilor care au avut alte preocupări la volan, în 2018

sursa

Accidentele provocate de șoferi care aveau alte preocupări la volan au lăsat în urma lor multe victime în 2018, comparativ cu anul precedent. Polițiștii timișeni de la Rutieră au înregistrat 45 de accidente provocate de șoferii neatenți comparativ cu 35 în 2017. Deși diferența nu este mare, numărul persoanelor decedate a crescut drastic în ultimele 12 luni. Astfel, în 2018, nouă persoane au decedat în urma unor accidente produse de șoferii neatenți, față de 2017 când numai o singură persoană și-a pierdut viața din astfel de cauze.

Unul dintre cele mai grave accidente produse de șoferii neatenți a fost înregistrat în octombrie 2018, pe drumul ce leagă localitățile timișene Jebel și Voiteg. Un tânăr circula cu aproximativ 170 de kilometri la oră și transmitea live pe Facebook „fapta de vitejie”. Nu a fost însă atent și a lovit din spate un utilaj agricol ce circula pe același sens de mers. În urma impactului, mașina șoferului vinovat a ricoșat pe contrasens acolo unde s-a izbit frontal de un autoturism în care se aflau doi soți și copiii lor. Transmisiunea a continuat apoi minute bune, după momentul accidentului. În urma impactului, șoferu vinovat, dar și o fetiță de nouă ani și-au pierdut viața pe loc.

Neatenția, dar și alte preocupări în conducere sunt cauze importante ale producerii accidentelor rutiere. Numai în Timiș, în 2018, 16 persoane au fost rănite grav și alte 55 au suferit răni ușoare în urma unor astfel de accidente. Cifrele au crescut în comparație cu 2017 când 10 persoane au fost rănite grav și alte 44 au suferit răni ușoare.

Articole pe aceeași temă:

Accident cumplit de circulație, vineri seara, pe drumul care leagă Jebel de Voiteg. Două persoane au decedat după ce șoferul unei mașini a lovit din spate un tractor, iar apoi a ajuns pe contrasens, unde a mai lovit o mașină care circula regulamentar. Din păcate, printre victime se numără și o fetiț…

Accident de circulație, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe autostrada Arad -Timișoara. Traficul a fost dat peste cap, după ce un șofer neatent a provocat un accident de circulație.

Accidentul s-a produs la câțiva kilometri de Arad, pe sensul de mers spre Timișoara. Un cetățean bulgar, aflat l…

Un copil de doi ani a ajuns la spital, marți, în urma unui accident de circulație în care au fost implicate două mașini și un autocamion, în Calea Torontalului, din Timișoara. Din informațiile oferite de polițiști se pare că accidentul a fost provocat de o șoferiță neatentă.

Accidentul s-a petrec…