Știri județul AlbaȘtiri județul Vâlcea

Bilanț zguduitor: peste 400 de copii au dispărut fără urmă în 2018, în România

sursa

Este un bilanţ zguduitor: peste 400 de copii au dispărut fără urmă anul acesta în România. Părinţii aşteaptă cu sufletul la gură o veste de la poliţişti. Anchetatorii fac tot posibilul să dea de urma lor, dar ştiu, în acelaşi timp, că dacă nu îi găsesc în primele zile după apelul de urgenţă, pentru familii urmează o aşteptare lungă şi agonizantă, scrie Digi24.

„Nu mai am nicio amintire de la Mădălina, decât păpuşa asta pe care a primit-o ea când a împlinit 4 ani. În rest nu mai am nimic, pentru că am avut nişte inundaţii pe aici şi ne-a luat apa, toate le-a stricat. Atâta mai am!”

Sunt cuvintele sfâșietoare, rostite cu lacrimi printre gene, ale Georgetei Vlăsceanu, mama unei fetițe dispărute acum mulți ani, dar prin această dramă trec anual mii de părinți din România.

În 2018, poliţia a căutat 3600 de minori declaraţi dispăruţi. Au fost găsiţi 3190 dintre ei. Despre restul, nu se știe nimic.

Unii dintre ei pleacă de acasă singuri, împinși de situația din familie, de abuzurile la care sunt supuși sau din alte motive.

”Sunt înregistrate aproximativ două mii de plecări voluntare ale minorilor. Dintre acestea, pot să vă spun că sunt soluţionate peste 95% în prima săptămână. Procentul care rămâne nerezolvat, din păcate, sunt acele cazuri care se înregistrează datorită accidentelor, de exemplu, înec, sau dispariţiile în locurile greu accesibile, când corpul nu este găsit”, explică Emil Gănțoi, comisar-șef la Direcția pentru Investigații Criminale a IGPR.

Sursă: Digi24.ro

Foto: politiaromana.ro

ȘTIREA TA – Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști.
Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait “live”.
Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading…

loading…

avatar