OMG!Știri județul Iași

Biserica din Călugăreni, imagini înfricoșătoare

Biserica din Calugăreni este cunoscută în rândul fanaticilor religioși ca “locul unde ies dracii din tine”. Există foarte multe dovezi filmate în lăcașul de cult, care arată tot felul de scălămbăieli și urlete ale enoriașilor veniți să scape de Necuratul.

Acolo o slujbă nu e niciodată plictisitoare, pentru că întotdeauna există un posedat sau doi, care încep să urle ca descreierații în biserică, să înjure sau să se tăvălească ca atinși de flăcările Iadului. La început, poate că pare amuzant, sau te cuprinde curiozitatea, însă pe măsură ce slujba avansează, la fel se întâmplă și cu intensitatea “exorcizărilor”.

Posedații stau la grămadă cu neposedații, pentru că, ce e un posedat dacă n-are un neposedat să-l înfioare, nu-i așa? Popii își văd în continuare de slujbă, posedații urlă, dracii ies și se duc unde s-or duce draci, iar Biserica din Călugăreni se inchide, pe la opt, așa. Pleacă lumea acasă, mai vine si mâine să scape de Ucigă-l Toaca.

Bineînțeles, sunt două feluri de exorcizări. Cea la grămadă, unde nu prea te baga nimeni în seamă, și cea de pe masă, unde te leagă și te bate cu busuioc pana te ia dracu’. Sau până te lasă, mai exact. Dar costă. De exemplu, ca să-ți scoată popa dracii din tine costa de la 600 de lei (pe ședință) în sus și poate dura și-o săptămână până scapi de Necuratul.

Totuși, purtătorul de cuvînt al Patriarhiei Române, spune că în Biserica Ortodoxaă Română nu există termenul de exorcizare in sensul strict al cuvintului. „Alungarea necuratului se face prin moliftele Sfintului Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur, procedee prin care se cere ajutorul lui Dumnezeu în lupta cu diavolul. Acestea sint rugaciuni foarte profunde, iar cel care vindeca este Dumnezeu, nu preotul. Nu exista coercitii de natura fizica in timpul acestor rugaciuni, care pot fi rostite de orice preot”.

Dar, pe cine interesează mai exact, că pe românul care se duce la biserică să ceară sănătate, bani și noroc nu pare să-l pasioneze prea tare o vizită la psiholog/psihiatru întâi. Nu de alta, dar să nu se ducă degeaba la biserică, să-i consume aiurea timpul lu’ părintele. Nu?[fbvideo link=”https://www.facebook.com/omgnews.ro/videos/841515672649587/” width=”657″ height=”460″ onlyvideo=”1″]