DivertismentOMG!StiriUtile

BOOM! Boschetarii care caută prin gunoaie vor fi acuzați de furt și vor înfunda pușcăria

BOOM! Boschetarii care caută prin gunoaie vor fi acuzați de furt și vor înfunda pușcăria

Boschetarii care vor mai fi surprinși căutând prin containerele semi-îngropate vor fi acuzați de furt, riscând chiar pedeapsa cu închisoarea, potrivit regulamentului operatorului de procesare deșeuri Vitalia, din Bistrița-Năsăud. Noul regulament de funcționare vine cu pedepse destul de aspre pentru vagabonzii care caută prin gunoaie.

Astfel, potrivit articolului 19 din noul cod penal, „preluarea deșeurilor din recipiente amplasate în puncte de colectare de către alte persoane decât operatorul serviciului de salubrizare, constituie infracțiune de furt și se sancționează potrivit legii”.

Iată, spune operatorul, odată ce gunoiul ajunge în containerele administrate de Vitalia, acesta devine proprietatea companiei, iar sustragerea lui este, teoretic, furt. Acest regulament a fost întocmit de ADI Deșeuri și va fi supus votului consilierilor județeni cel mai probabil luna viitoare.

Boschetarii care caută prin gunoaie vor fi acuzați de furt și vor înfunda pușcăria

Chiar dacă gunoiul este considerat un bun fără valoare, polițiștii vor fi nevoiți să trateze furtul de deșeuri ca orice alt delict de acest fel. Cel mai probabil autorii vor fi identificați ori atunci când sunt prinși în flagrant, ori atunci când există martori.

Potrivit noului Cod Penal, cei care iau un bun mobil din posesia/detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a-l însuși pe nedrept sunt pedepsiți cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă.

Vechiul Cod Penal era și mai aspru în astfel de situații, pedeapsa variind între un an și 12 ani de închisoare, iar amenda, exclusă.