Cercetătorii au descoperit tratamentul pentru cancerul cerebral

Glioblastomul, cea mai agresivă formă de tumoră cerebrală malignă, dezvoltată din celulele gliale, care sunt celulele de suport ale creierului.

Acest tip de cancer se tratează greu, așa că medici recurg de obicei la tradiționala chimioterapie și la radiații.

Conform sursei Digi24, noile studii au scos la iveală că dacă tumoarea va fi privată de o anumită moleculă, care în mod normal este creată în celulele creierului, tumoarea se va opri din creștere.

Cercetătorii au descoperit că anumite chimicale stimulează creșterea gliobastamului. De atunci, oamenii de știință caută moduri în care creierul să fie privat de aceste chimicale care încurajează creșterea tumorilor.

Una dintre chimicalele descoperite se numește neuroligin-3, o proteină care ajută neuronii să comunice. Pentru a testa această teorie, cercetătorii au injectat doi șoareci cu glioblastom.

Unul dintre șoareci a primit glioblastom normal, al doilea a primit glioblatom fără gena care produce neuroligin-3. Rezultatele au fost uimitoare.

Cercetătorii au descoperit  în cazul șoarecelui cu glioblastom normal că tumoarea a crescut rapid și substanțial. În cazul șoarecilor care nu aveau neuroligin-3 însă, oamenii de știință au observat că tumoarea nu a mai crescut deloc timp de patru luni și jumătate. Rezultatele au fost aceleași după ce studiile au fost repetate și pe alți șoareci.

„Studiul ne ajută să înțelegem mai bine cum informează neuronii creșterea glioblastomului și deschide ușa unor noi potențiale tratamente”, afirmă Jane Fountain, de la Institul Național de Boli Neurologice și Accident Vascular Cerebral.

Post-ul Cercetătorii au descoperit tratamentul pentru cancerul cerebral apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More