Stiri

Ceremonii militare de comemorare pentru cei trei militari morți în accidentul de la Valea Urdii

Aceștia aveau 32, 38 și 40 de ani, doi dintre ei participaseră la misiuni în Afganistan

Cei mai mulți răniți au fost internați în această dimineață la Spitalul Militar Central din Capitală fiind transferați de la spitalul din Câmpulung. Se fac investigații complexe pentru a se stabili exact starea lor. La intervenție au participat 28 de ambulanțe.

Cei trei militari morți în cabina camionului au fost striviți de blocul motor al mașinii. Aceștia aveau 32, 38 și 40 de ani, doi dintre ei participaseră la misiuni în Afganistan. Conform MApN, cei trei sunt plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

Astăzi, de la ora 8.30, vor fi organizate in unitățile militare din țară ceremonii de comemorare.

A fost instituită o comisie de cercetare administrativă pentru a constata condițiile în care s-a petrecut accidentul.

Noul prim-ministru Mihai Tudose a declarat că nu înțelege de ce ISU nu dispune de elicoptere care se pot deplasa pe timp de noapte și că va lua măsuri în aceste sens. Deasemenea, acesta s-a arătat deranjat de faptul că Raed Arafat nu a ajuns foarte repede la locul accidentului.

Parchetul Militar București derulează cercetări la fața locului, din interior către exteriorul locului accidentului. Camionul cu trei punți este răsturnat cu totul. Lucrurile militarilor sunt împrăștiate pe o distanță de 50 de metri. Operația de extragere a camionului din râpă va fi una dificilă, deoarece terenul este foarte înclinat, cu copaci groși în jur.

Acest accident va redeschide discuțiile cu privire la tehnica militară precară a armatei naționale.

Bitpress