Cetățean sirian agresat la Cluj

Un refugiat sirian a fost agresat, în urmă cu mai bine de o lună, de doi bărbaţi în Cluj, la o şaormerie. Tânărul ar fi fost lovit şi înjurat deoarece nu ar fi ştiut româneşte, iar agresorii săi ar fi consumat alcool.

Un tânăr refugiat sirian, angajat la Cluj, a fost agresat de doi bărbaţi la o şaormerie aproape de centrul oraşului. Cei doi agresori ar fi fost băuţi când au ajuns la şaormerie. Văzându-l pe sirian, angajat la şaormerie, i-ar fi zis să se ducă în ţara lui şi l-ar fi înjurat. Tânărul le-ar fi spus să plece. Tot acesta a depus plângere la poliţie şi a fost deschis un dosar penal.

”La data de 29 septembrie a.c., la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca a fost depusă o plângere de către un cetăţean sirian, de 23 de ani. Acesta a reclamat faptul că, în noaptea de 23/24 septembrie a.c., în timp ce se afla la serviciu, a fost agresat de către doi bărbaţi, în urma unor neînţelegeri. În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, fiind efectuate verificări pentru identificarea celor implicaţi şi tragerea acestora la răspundere penală”, precizează reprezentanţii IPJ Cluj.

Potrivit stiridecluj.ro, cei doi agresori ar fi consumat băuturi alcoolice şi au făcut glume pe seama sirianului. Un martor a povestit pentru publicaţia citată cele petrecute:

”Nu înţelegea exact tot ce le spunea şi cei doi au continuat discuţia spunându-i că nu înţelege şi că să plece la el acasă. Angajatul le-a spus că nu pleacă acasă, pentru că aici este acasă pentru el. Unul a întins mâna şi l-a lovit, iar angajatul a ieşit până afară pentru a chema agentul de securitate, iar atunci l-au lovit în continuare cei doi. Clienţii erau speriaţi. Unul dintre agresori avea la el o sticlă de băutură”.

Despre incident a amintit şi jurnalistul Moise Guran pe pagina sa Facebook :

”Dragi clujeni… ce se întâmplă la voi acolo? Pentru că nu e deloc în regulă… văd că formularea mea a supărat mulţi clujeni. Nu, nu o schimb. am aşteptări mari de la Cluj, de la Comunitate. Sigur că nu se poate generaliza, dar nici de ignorat astfel de lucruri nu e ok”.

 

Post-ul Cetățean sirian agresat la Cluj apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More