Știință și Natură

CEVA URIAȘ mănâncă rechinii albi. Cercetătorii, total bulversați de dovezi: “Cum e posibil așa ceva?” (VIDEO)

CEVA URIAȘ mănâncă rechinii albi. Cercetătorii, total bulversați de dovezi: "Cum e posibil așa ceva?" (VIDEO)

Mai mulţi cercetători, insoţiţi de o echipă de filmare, au fost trimişi de către autorităţile australiene să documenteze situaţia rechinilor albi de mari dimensiuni. Scopul cercetătorilor era să determine tiparul după care rechinii adulţi se deplasau de-a lungul coastei australiene. Printre exemplarele marcate cu un dispozitiv special de urmărire s-a aflat şi o femelă rechin, de trei metri lungime, denumită “Alfa”, operaţiunea de marcare a rechinului fiind perfectă. Tot procesul s-a desfăşurat ca la carte, urmând o perioadă de patru luni, în care toţi rechinii au fost atent monitorizaţi. După patru luni, marcajul femelei “Alfa” a fost adus de ape la ţărm, dispozitivul fiind găsit la o distanţă de aproape patru kilometri de locul unde a fost marcat rechinul. Însă, dispozitivul a înregistrat ceva incredibil.

“Am fost total bulversat atunci când am văzut informaţiile din marker”, spune Dave Riggs, cel care a fost insarcinat cu filmarea documentarului. Datele arătau faptul că rechinul, la un moment dat, a luat-o la goană cu viteză, spre adâncuri, semn clar că era urmărit de ceva. Datele arătau că rechinul a ajuns pănă la 600 de metri adâncime şi apoi markerul a înregistrat o creştere uriaşă de temperatură, de la 46 de grade Fahrenheit (7 grade Celsius), la 78 de grade Fahrenheit (25 de grade Celsius). O temperatură care putea fi regăsită, la acea adâncime, doar în stomacul altui animal. Întrebarea de pe buzele tuturor, spune Riggs, a fost “cum e posibil aşa ceva?” Era evident că fusese mâncat. Ce ar putea înhiţi un rechin atât de mare? se întreabă Riggs. Mai mult, ce ar putea ucide un rechin alb de trei metri, ce ar putea ucide pradatorul suprem la acea adâncime?

Markerul a înregistrat 78 de grade timp de opt zile, încă un semn că animalul sau creatura respectivă a avut nevoie de peste o săptămână să digere uriaşa pradă. Apoi, markerul a fost evacuat şi găsit în final de cercetători.

Deşi nu există dovezi concrete, toate comentariile se îndreaptă către o altă specie de rechin care se credea dispărută, Carcharodon Megalodon, monstrul preistoric nedisputat al adâncurilor.