Știri județul Arad

Cine a fost bărbatul decedat între Sântana și Curtici

sursa

Unul dintre puținii nemți rămași în Sântana, Johann Henger și-a pierdut viața într-un accident de circulație, după ce a intrat cu mașina pe contrasens. Acesta era un cunoscut membru al comunității germane din Sântana, făcând parte și din Asociaţia Economice Germano-Română DRW Arad.

S-a întors la Sântana

Născut în 1956 la Sântana, Johann Henger a emigrat, împreună cu familia, în anul 1983, în Heilbronn, Germania. Acolo a urmat studii economice, lucrarea sa de diplomă fiind despre potențiala colaborare economică dintre landul Baden-Württemberg și România. După Revoluția din 1989, Henger s-a întors la Sântana, unde a pus bazele unei companii de consultanță economică. Pe lângă munca de birou, șvabul a pus și umărul la treabă. A avut deschisă, pentru o scurtă perioadă de timp, o brutărie tradițională, iar în ultimii ani s-a ocupat de plantarea câtorva hectare cu pomi fructiferi din soiuri vechi. După ce Stefan Hell, sântănean la rându-i, a câștigat Premiul Nobel pentru Chimie, Henger a lansat o gamă de „rachiuri NOBEL”, făcute din fructele din livada proprie. An de an, Henger îi primea în locuința sa încăpătoare pe șvabii sântăneni întorși acasă.

Un CV bogat

Conform site-ului web personal, Henger a absolvit Liceul German din Arad, Școala Postliceală de Telecomunicații din București și Universitatea de Științe Economice din Heilbronn, Germania. A lucrat în Germania și România pentru Voith, un concern energetic, pentru Guvernul German ca expert pe probleme de dezvoltare economică regională și națională, dar și pentru Bank Austria Handelsbank AG, ca reprezentat pentru România. Tot pe site-ul personal, acesta scria că avea licență de „Train the trainer” al Camerei de Comerț din Heilbronn și licență de traducător germană-română, juridic și economic, din partea Ministerului Culturii.

A intrat pe contrasens

Sâmbătă dimineața, pe 12 ianuarie 2019, acesta se afla la volanul mașinii sale, pe Drumul Județean 792C, îndreptându-se către Curtici. După intersecția cu DN79, acesta a pătruns pe contrasens, unde a acroșat un autoturism ce venea din sens opus. În urma impactului, Henger a rămas încarcerat, fiind declarat decedat de către echipele de salvare.

Pe profilul său de Facebook, apropiații și cunoscuții acestuia au început să lase mesaje de condoleanțe, toți fiind șocați de vestea morții sale.

INFORMAȚII DESPRE ACCIDENT:

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme a avut loc sâmbătă dimineața, după ora 10.30, la intersecția Curtici cu Sântana. Potrivit primelor informații, accidentul s-a soldat cu cinci victime, dintre care una este încarcerată.
Un alt accident a avut loc între Pilu și Socodor, un…