Treding & Top Stories

Ciobotaru Vasilică, criminal evadat de la Penitenciarul Focşani

Ciobotaru Vasilică, criminal evadat din Pușcărie

Polițiștii din Vrancea au reluat căutările pentru prinderea deţinutului Ciobotaru Vasilică, evadat de la punctul de lucru Goleşti, condamnat pentru omor.

Potrivit IPJ Vrancea, sâmbătă dimineaţă au fost reluate căutările pentru găsirea şi prinderea evadatului Ciobotaru Vasilică. La activităţile de căutare participă 110 poliţişti, 62 de lucrători din cadrul penitenciarului şi 16 jandarmi.

De asemenea, poliţiştii beneficiază şi de sprijin aerian din partea Inspectoratului general de aviaţie, care a trimis un elicopter.

Poliţiştii au fost informaţi, vineri, în jurul orei 14.30, de către personalul din cadrul Penitenciarului Focşani că de la punctul de lucru Goleşti a evadat un deţinut, informează news.ro.

Conform datelor puse la dispoziţie de Penitenciarul Focşani este vorba despre Ciobotaru Vasilică de 38 ani din comuna Bogheşti, judeţul Vrancea, recidivist, care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat.

În momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu pantaloni negri cu trei dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dungă vişinie pe piept şi bocanci negri.

Vasilică Ciobotaru, care a evadat vineri, a violat şi omorât, în ianuarie 2005, o femeie de 73 de ani din comuna Bogheşti, sat Bicheşti. El a fugit, fiind prins după câteva zile în judeţul Călăraşi. Şi-a recunoscut fapta, declarând iniţial că, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu un vecin, s-a oprit la domiciliul victimei ştiind că aceasta suferea de afecţiuni psihice. El a pătruns în locuinţă, unde a lovit-o pe bătrână petru a nu mai ţipa, a strâns-o cu mâinile de gât, după care a violat-o. Când şi-a dat seama că victima nu mai dă nici un semn de viaţă, s-a speriat şi a fugit.