Tehnologie

Compania Uber este acuzată că a angajat foşti agenţi CIA pentru a spiona concurenţa (Business)

Un fost director de securitate de la Uber a mărturisit în instanţă că firma tehnologică a avut colaboratori care au angajat ex-spioni CIA, pentru a se infiltra în calculatoarele concurenţei.
 
Procurorii federali americani investighează aceste declaraţii, care au determinat întârzierea pe termen nedefinit a procesului între Uber şi o altă companie tehnologică din domeniul transportului auto, Waymo.

Procesul, în care Waymo – companie deţinută de Alphabet, entitatea-mamă a Google – acuză Uber de furtul tehnologiei maşinilor autonome, ar fi trebuit să înceapă săptămâna viitoare.

Foto: Mediafax
 
Richard Jacobs, fost director al diviziei globale de inteligenţă a Uber, a declarat marţi că gigantul american a folosit echipe de spionaj, capabile să supravegheze concurenţa chiar şi peste hotare. Mai mult, spionii au avut în dotare dispozitive special concepute pentru „a nu lăsa urme”.
 
Jacobs a fost concediat de Uber în aprilie 2017, din motive nedivulgate.
 

(…)

Cuvinte cheie: uber, spioni, cia

Subiecte asemănătoare:
» Patronii Uber au ascuns o breşă de securitate care a expus datele personale a 57 milioane de utilizatori
» Clipul viral „Charlie Bit My Finger” se afla în colecţia video a lui Osama bin Laden
» Cum vrea Uber să fluidizeze traficul din Bucureşti
» Uber rămâne fără licenţă de operare în Londra. UPDATE: Răspunsul companiei
» Noul şef al Uber îşi începe mandatul în timpul unui nou scandal pentru companie, care este investigată în Statele Unite

Articol original – Compania Uber este acuzată că a angajat foşti agenţi CIA pentru a spiona concurenţa, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse