CONCERT LA FILARMONICĂ

CONCERT LA FILARMONICĂ

Filarmonica Piteşti vă invită joi, 8 februarie 2018, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, la al treilea concert simfonic din seria Mozartiana. Dirijor: Andrei Iliescu. La pian, Toma Popovici.

Citiți și: CONCERT IMPRESIONANT PENTRU PITEȘTENI

Dacă pianistul Toma Popovici a mai colaborat cu orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, în anul 2008, dirijorul piteştean Andrei Iliescu se va afla în premieră la pupitrul dirijoral al orchestrei.

În program, lucrări semnate de W. A. Mozart: Uvertura la „Don Giovanni”, Concertul pentru pian și orchestră nr.25 în Do major și Simfonia nr.40 în sol minor.

Citiți și: CONCERT EXTRAORDINAR ÎN PITEȘTI

Pianistul Toma Popovici a urmat cursuri de master la College of Fine Arts de la Universitatea din Boston. Doctor în muzică, este în prezent cadru universitar la Universitatea Națională de Muzică București.

A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale și a colaborat cu artişti de prestigiu, precum Dana Borşan, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Mira Wang, Artur Lukomyanski și Jan Muller-Szeraws.

Născut în 1951 în Piteşti, Andrei Iliescu (foto) a urmat cursurile de vioară ale Școlii Gimnaziale de Muzică, promoţia 1965, şi pe cele ale Liceului „Nicolae Bălcescu”. Ulterior, a continuat studiile muzicale în particular.

S-a dedicat carierei inginereşti, absolvind Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, în 1975, continuând, însă, în paralel, o susţinută activitate muzicală.

Ca student, în 1970, a devenit membru fondator şi concertmaestrul Orchestrei de cameră „Ing” a Institutului Politehnic Bucureşti, orchestră pe care a coordonat-o până în 1976.

Tot în aceeaşi perioadă s-a alăturat, ca instrumentist, Orchestrei Inginerilor „Petru Ghenghea” din Capitală. După 20 de ani ca şef de partidă la vioara a II-a, a devenit dirijorul acestei orchestre.

A urmat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti cursuri de dirijat cu Dorel Paşcu-Rădulescu.

A colaborat cu solişti de renume: Cristina Anghelescu, Alexandru Tomescu, Ilinca Dumitrescu, Verona Maier, Dan Mizrahy, Viniciu Moroianu, Aurelian Octav Popa și mezzosoprana Gabriela Drăguşin. A întreprins turnee în S.U.A., Malta și Marea Britanie.

Este iniţiatorul unui proiect pentru promovarea culturii şi a valorilor muzicale argeşene, proiect susţinut împreună cu Liceul de Artă “Dinu Lipatti” din Pitești şi instituţiile de profil din județ.

Publicat la Fri, 02 Feb 2018 15:52:00 +0000

Muzică

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More