StiriȘtiri județul ClujȘtiri județul Iași

Contestație respinsă la Cluj pentru criminalul care a șocat o țară întreagă după ce și-a măcelărit iubita și amantul acesteia cu toporul

Magistrații Curții de Apel Cluj au respins, în urmă cu puțin timp, contestația în anulare a criminalului Ionel Brumă, împotriva hotărârii definitiva a aceleiași instanțe, care-l găsea vinovat, după doi ani de procese, de o dublă crimă, comisă în cel mai sinistru mod cu putință.

” În temeiul art. 431 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de către inculpatul BI împotriva deciziei penale nr. 1188 din 13.10.2015 a Curţii de Apel Cluj. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj onorariul în sumă de 260 lei ce se va avansa din FMJ pt. avocat CHM. Obligă pe contestator să plătească în favoarea statului suma de 300 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.12.2017”, se arată în încheierea Curții de Apel Cluj, potrivit bzc.ro.

Drept urmare a respingerii căii de atac, ucigașul cu sânge rece va ramâne închis pentru 25 de ani, maximul special pe care judecătorii în pot da la pedeapsa închisorii.

Unul dintre cei mai sadici criminali din ultimii ani din Bistriţa-Năsăud şi-a primit pedeapsa la finalul lunii mai a anului 2015, după doi ani de procese. În anul 2013, Ionel Brumă şi-a măcelărit iubita de 28 de ani şi pe amantul acesteia cu lovituri de topor şi cuţit. Acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare şi la plata unor daune care ajung la 125.000 de lei.

Ionel Brumă, un tânăr de 38 de ani din Lunca Ilvei, a fost condamnat la finalul lunii mai la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, furt calificat şi violare de domiciliu. În nici jumătate de oră, bărbatul a omorât cu sânge rece doi oameni şi a nenorocit două familii. Oribila crimă dublă, care-l trimite după gratii pe Ionel Brumă pentru următorul sfert de secol, s-a produs în data de 10 august anul 2013, în Sânmihaiu de Câmpie, arată adevarul.ro

Victimele au fost chiar iubita bărbatului, de 28 de ani, cu care acesta avea şi un copil de nici doi ani, şi amantul acesteia, un tânăr de etnie romă din Sânmihaiu de Câmpie. Bărbatul de 38 de ani ar fi cunoscut-o pe Andrada, tânăra ce urma să-i devină victimă, în urmă cu câţiva ani în Spania. Pentru Andrada, Ionel Brumă şi-ar fi părăsit soţia şi cele două fiice cu care locuia în Spania. Tot în Spania, Andrada i-a dăruit lui Ionel un băieţel, care ulterior a ajuns să fie crescut de către bunica matermă, din cauza problemelor psihice ale tinerei. La scurt timp, cei doi au revenit în România, însă povestea de iubire era umbrită de certuri dese. Cei doi se despărţiseră cu două săptămâni înainte de crimă, din cauza geloziei bărbatului şi a infidelităţilor Andradei. După ce s-au despărţit, Ionel Brumă s-a mutat în Gherla, unde şi muncea, iar Andrada a rămas în Sânmihaiu de Câmpie, unde începuse o relaţie cu un tânăr de etnie romă de 27 de ani. În noaptea în care s-au produs oribilele crime, un apropiat de-al lui Ionel l-a sunat şi i-a spus că Andrada şi băiatul de etnie romă cu care aceasta începuse o relaţie erau împreună şi că se iubeau.

Condamnare_definitiva_pentru_criminalul_care_si_a_ucis_iubita

Și-a pierdut mințile când a auzit că fosta lui iubită este cu alt bărbat

Fără să stea pe gânduri, Ionel, ameţit bine de aburii alcoolului, a furat de la şeful său un scuter, un telefon mobil şi o sumă de bani şi a pornit spre Sânmihaiu de Câmpie. A ajuns acolo spre dimineaţă şi i-a găsit pe cei doi împreună. A intrat peste ei în casă, iar pe bărbatul de 27 de ani l-a omorât pe loc cu mai multe lovituri de cuţit în inimă. După fosta sa iubită a aruncat cu un topor, lovind-o în spate. Femeia a reuşit să se refugieze la vecini, ascunzându-se într-una dintre camere, între pat şi sobă. Deşi vecinii au încercat să o protejeze pe femeie, susţinând că aceasta nu este în casa lor, Ionel i-a ameninţat că îi omoară şi a continuat căutarea ei.

A găsit-o între pat şi sobă şi acolo a omorât-o cu mai multe lovituri de topor. Ulterior s-a făcut nevăzut, nu înainte să-şi ameninţe vecinii şi să le spună chiar că îşi va omorî şi băiatul de un an şi 9 luni, pe care-l avea cu Andrada. Mai bine de o săptămână bărbatul a fost căutat de sute de poliţişti şi jandarmi în mai multe judeţe. Bărbatul s-a predat la Postul de Poliţie din Lunca Ilvei, localitatea sa natală, unde a mers să-şi vadă familia pentru ultima dată.
Condamnarea a fost însoţită şi de daune morale însemnate. Familia Andradei a primit în total 65.000 de lei, 35.000 de lei părinţii şi 30.000 de lei băieţelul cuplului. De asemenea, Ionel Brumă trebuie să-i achite lunar băiatului său o rentă, la care se adaugă restanţe de peste 6000 de lei. Familia tânărului de etnie romă a primit daune morale în valoare de 60.000 de lei.

Post-ul Contestație respinsă la Cluj pentru criminalul care a șocat o țară întreagă după ce și-a măcelărit iubita și amantul acesteia cu toporul apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj