Corturi în fața spitalelor, pentru selectarea pacienților care intră

Spitalul Judeţean Tulcea a luat mai multe măsuri în urma evoluţiei coronavirusului în România, printre care înfiinţarea unui cort de pre-triaj în faţa Unităţii de Primire Urgenţe, interzicerea vizitelor în unitatea medicală şi limitarea intervenţiilor chirurgicale şi a internărilor care pot fi amânate.

Spitalul Judeţean Tulcea a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că în conformitate cu legislaţia actuală privind evoluţia epidemiologică a COVID-19 în România şi ţinând cont de impactul evident asupra stării de sănătate a populaţiei, dar şi de implicaţiile socio-economice, a luat mai multe decizii.
Astfel, sunt interzise vizitele în spital, cu excepţia aparţinătorilor internaţi cu foaie de însoţitor.
O altă măsură prevede înfiinţarea unui cort de pre-triaj în faţa UPU.
“S-a înfiinţat în faţa UPU un cort de pretriaj unde toţi pacienţii care solicită consult la UPU trebuie să se prezinte iniţial. Cei fără afecţiuni respiratorii (de exemplu: tuse, durere în gât, dificultate la respiraţie, febră) vor intra în sala de aşteptare triaj, UPU. Cei cu afecţiuni respiratorii vor completa un formular obligatoriu pentru a se stabili dacă sunt suspecţi COVID-19. Suspecţii COVID-19 vor fi direcţionaţi către spaţiul de izolare pentru consult în condiţii de siguranţă epidemiologică. Se limitează intervenţiile chirurgicale cronice şi internările cronice, care pot fi amânate”, se mai arată în comunicat.
Sursa citată face apel la populaţie să evite prezentare la UPU şi să ia mai întâi legătura cu medicul de famlie pentru situaţiile non-urgente, dar şi la medicii de familie să trimită cu discernământ cazurile către Spitalul Judeţean.
Aceste măsuri sunt menţinute cel puţin până în 31 martie.

Read Previous

Trump anunță urgenţă naţională în SUA, pe coronavirus

Read Next

Efort global în lupta cu “dușmanul invizibil”