CRIMĂ PREMEDITATĂ – Român condamnat în Franţa la 30 de ani de închisoare

CRIMĂ PREMEDITATĂ Safta Florin, cetățean român în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat joi la 30 de ani de închisoare și decăderea drepturilor părintești pentru uciderea educatorului Jacques Gasztwott pe data de 19 martie 2015.

Mai mult, potrivit procurorilor de caz, acesta a încercat să o omoare și pe prietena educatorului, Geraldine Landing, aplicându-i mai multe lovituri de cuțit, scrie APDA.

Decizia, una extrem de drastică, a fost luată de magistrații francezi din Nantes la finalul unui proces care a durat aproape un an și jumătate.

În susținerea acuzațiilor formulate la adresa lui Safta, procurorul de caz, Sophie Husson a susținut în pledoaria finală în fața judecătorilor că „nu ne confruntăm cu o o crimă obișnuită”.

„Acest masacru este rezultatul unui proiect criminal premeditat ce a avut la bază un comportament tiranic al acuzatului”.

La rândul său, după pronunțarea sentinței, avocatul lui Florin Safta, Quentin Chabert a declarat că „30 de ani reprezintă o pedeapsă grea, la care ne puteam aștepta având în vedere circumstanțele producerii crimei. După ce mă voi întâlni cu clientul meu vom vedea ce decizii vom lua, adică dacă vom contesta sau nu hotărârea instanței”.

Info

citeşte şi IMAGINI CAMERĂ SUPRAVEGHERE VIDEO – Cum înşală doi bărbaţi vânzătoarele de la un magazin non-stop din Baia Mare

The post CRIMĂ PREMEDITATĂ – Român condamnat în Franţa la 30 de ani de închisoare appeared first on actualmm.ro.

actualmm.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More