Cum a evadat criminalul: s-a ascuns sub scări când s-a adus masa. E la a doua tentativă

Un pacient internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri a fugit vineri seara din incinta unităţii medicale, unde se află internat de aproximativ 6 ani, după ce şi-a omorât mama şi bunica.

Silviu Cătălin Tecuţă a fost găsit a doua zi de către un angajat care se afla în timpul liber şi care l-a recunoscut, alertând conducerea instituţiei.

Pacientul a afirmat că, în momentul în care a fost adusă masa şi toată lumea a intrat în pavilion, el s-a ascuns într-un spaţiu de sub nişte scări, ulterior sărind peste gardurile pavilionului şi apoi al spitalului.

„S-a observat foarte repede că lipseşte de la masă, iar în acel moment s-a respectat procedura internă, s-a anunţat medicul de gardă, acesta a anunţat conducerea. A fost constituită celula de criză aşa cum scrie în procedură, a fost organizată echipa de căutări. Când am primit telefonul, am şi anunţat de îndată persoana de legătură care e trecută în protocolul de colaborare cu IPJ-ul, asta se întâmpla în jurul orei 20“, a explicat dr. Victor Idriceanu, managerul unităţii medicale.

Pacientul a mai spus că… i se făcuse dor de tatăl său, ceea ce înseamnă că premeditase gestul.

La nivelul instituţiei a fost declanşată o anchetă internă pentru a se hotărî cine se face vinovat de dispariţia acestuia.

Silviu Tecuţă a mai evadat o dată, în luna ianuarie a anului 2012, când se afla internat la Spitalul de Psihiatrie „Socola“, dar a fost găsit după câteva ore, la o biserică din zona Bucium, la care a ajuns mergând pe jos câţiva kilometri.

Pe 4 octombrie 2011, Silviu Tecuţă şi-a omorât mama şi bunica, pe atunci fiind elev, sugrumându-le şi apoi înjunghiindu-le în vila familiei din Bucium, după expertiza psihiatrică arătându-se că nu avea discernământ în acel moment. Este considerat un bolnav psihic periculos, în lipsa medicaţiei el devenind violent.

7est.ro – 2017 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More