Cum faci ca un player muzical pentru Android să ignore un director cu muzică sau cu cărţi audio (Curiozitati)

Majoritatea playerelor muzicale pentru Android scanează toate directoarele din smartphone pentru a vedea care includ fişiere audio suportate. Astfel, de multe ori în playlist-ul „All” ajung ringtone-uri sau cărţi audio. Din păcate cele mai populare aplicaţii nu oferă posibilitatea excluderii anumitor directoare. 
 
Există, din fericire, o modalitate simplă prin care utilizatorii pot face ca playerul preinstalat din telefon sau aplicaţia Google Play Music să ignore anumite directoare. Iată care sunt etapele:
 
– Este nevoie de un fişier gol cu numele .nomedia
 
– Cei care nu ştiu cum să creeze unul nu trebuie să se îngrijoreze. Acest fişier există deja în Android. 
 
– Pentru a-l găsi mergeţi, prin intermediul unui manager de fişiere, în memoria internă (nu pe card) a telefonului şi căutaţi directorul Android. De acolo intraţi în directorul data. Acolo veţi găsi un fişier .nomedia. În cazul în care nu îl vedeţi va trebui să schimbaţi setările managerului de fişiere (File Manager, My Files sau cum se numeşte la voi) pentru a afişa şi fişierele ascunse. 
 
 
– După ce aţi selectat fişierul .nomedia îl puteţi copia (nu muta) în toate directoarele pe care doriţi ca playerul muzical să le ignore. Pentru ca acestea să fie din nou scanate nu trebuie decât să ştergeţi fişierul respectiv. 
 

(…)

Cuvinte cheie: player, android, muzica

Subiecte asemănătoare:
» Google Pixel 2 XL este relativ uşor de reparat
» Facebook începe testarea Instant Articles cu taxă pe Android
» HTC U11 Plus apare pe Geekbench şi în primele imagini neoficiale [FOTO]
» HMD anunţă Nokia 7, un smartphone mid-range premium cu spate din sticlă
» Go4news: Dock-ul DeX va transforma în curând smartphone-urile Samsung în PC-uri cu Linux

Articol original – Cum faci ca un player muzical pentru Android să ignore un director cu muzică sau cu cărţi audio, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More