Cum se face intrarea în țară cu documente de călătorie expirate sau fără documente

Cum se face intrarea în țară cu documente de călătorie expirate sau fără documente

La întoarcerea pe teritoriul României, polițiștii de frontieră pot permite intrarea pe teritoriul ţării a cetățeanului român care se legitimează cu un document de călătorie emis de autoritățile competente române, a cărui valabilitate a încetat, numai după efectuarea verificărilor corespunzătoare în evidențele specifice, cu privire la identitatea și cetățenia titularului.

În acest caz, durata verificărilor efectuate nu poate depăși 24 de ore din momentul prezentării solicitantului în punctul de trecere a frontierei.
De asemenea, în cazul în care persoana care se prezintă în punctul de trecere a frontierei pentru a intra pe teritoriul României declară că este cetățean român, dar nu posedă documente eliberate de autoritățile române, valabile sau expirate, care să ateste identitatea acesteia, polițiștii de frontieră efectuează în cel mai scurt timp posibil verificările necesare pentru stabilirea identității și cetățeniei persoanei respective.

În situația în care persoana este titulară a unui document de călătorie eliberat de un alt stat și îndeplinește condițiile de intrare pe teritoriul României, potrivit legii, polițiștii de frontieră permit intrarea acesteia în țară, în calitate de străin, și o îndrumă totodată să se adreseze Direcției Generale de Pașapoarte, pentru clarificarea situației privind cetățenia română.

Polițiștii de frontieră sunt obligați să permită intrarea pe teritoriul României persoanelor de îndată ce stabilesc identitatea acestora, precum și faptul că sunt cetățeni români.

Comments

comments

Publicat la Sun, 04 Feb 2018 07:48:14 +0000

Central

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More