Tehnologie

De Ziua Pământului 2017, NASA le permite oamenilor să „adopte” părţi din planetă şi lansează un SOS către extratereştri (Curiozitati)

Cu câteva zile înainte de Ziua Pământului, care se serbează pe 22 aprilie, NASA a lansat un site pe care oamenii pot „adopta” părţi ale planetei. Agenţia spaţială a împărţit Terra în 64.000 de zone care pot fi adoptate, iar utilizatorilor care îşi introduc numele pe site le este alocată una la întâmplare.

NASA le oferă celor care participă la acest proiect informaţii (calitatea aerului, vegetaşie, faună) despre „zona lor” pe site-ul Earth Observing System Data and Information System.

Tot pentru a marca Ziua Pământului, NASA va face pe 26 aprilie, în parteneriat cu Amazon, primul livestream video la calitate 4K din spaţiu, în care va arăta cât de frumoasă este planeta noastră, dar şi problemele pe care le are.

Cercetătorii speră, probabil, să arunce o privire la stream şi o posibilă civilizaţie extraterestră avansată, care să ne ajute în viitor să trăim în armonie cu Terra. În acest moment se pare că nu suntem capabili să aflăm singuri cum putem face asta. 

Iată cum poţi adopta o bucată din planetă (atenţie, nu ai niciun drept legal asupra acesteia; o spune chiar NASA) de Ziua Pământului:

Pentru înregistrare adresa este: https://climate.nasa.gov/adopt-the-planet/#/

Pentru a afla mai multe informaţii despre zona adoptată mergeţi la: https://worldview.earthdata.nasa.gov

(…)

Cuvinte cheie: ziua pamantului, nasa, planeta, adoptare

Subiecte asemănătoare:
» Când NASA va sacrifica sonda Cassini, cercetătorii ar putea afla în sfârşit cât de lungă e ziua pe Saturn
» Inovaţii importante în tehnologie care au la bază cercetări efectuate în cadrul NASA
» Uber angajează un inginer NASA pentru a dezvolta maşini zburătoare
» Mai uşor, mai flexibil şi prietenos cu ecranele tactile: Acesta este noul costum pe care îl vor purta astronauţii la bordul capsulei Starliner
» Go4News: A murit John Glenn, primul american care a zburat pe orbita planetei

Articol original – De Ziua Pământului 2017, NASA le permite oamenilor să „adopte” părţi din planetă şi lansează un SOS către extratereştri, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse