Decalogul lui Mark Roizen

Decalogul lui Mark Roizen


După ce a intrat în grila de programe de la B1TV, am urmărit ani de zile cu interes şi maximă satisfacţie emisiunea „Lumea lui Banciu”. Cultivat, incomod, negru în cerul gurii, curajos, adeseori agresiv verbal şi suficient când se compară cu alţii, acest jurnalist ne-a transmis seară de seară cu văduf cum sunt românii şi năravurile din ţărişoara noastră. A prezentat adeseori ziare primite de la conaţionali plecaţi definitiv sau temporar pe toate meridianele globului. Pe lângă presa altora, ce apare la noi seamănă cu nişte fiţuici precum cele folosite de elevi ca să copieze la teze!

Chiar şi aşa, în cotidianele şi săptămânalele noastre se pot citi lucruri de bun-simţ care te învaţă cum să fii sănătos. Desigur, trebuie luate în calcul moştenirea genetică pe care o avem fiecare dintre noi, rolul hazardului şi a şansei de a scăpa de accidente sau calamităţi naturale precum recentul uragan Irma.

În virtutea faptului că repetiţia este benefică învăţăturii şi deprinderilor din viaţa noastră cea de toate zilele, iată zece recomandări făcute cu ani în urmă de Mark Roizen, un cunoscut medic american. Urmându-le, putem evita riscurile unor boli grave şi nu de puţine ori fatale.

1. Alimentaţie bogată în vitamine; 2. Regim dietetic cu calorii calculate şi fără gustări între mese; 3. Doar una până la două băuturi alcoolice pe zi şi nimic mai mult; 4. Evitarea poluării atmosferice; 5. Atenţie la volan şi la obligativitatea folosirii centurii de siguranţă; 6. Somn nocturn de cel puţin şase ore (dar nu mai mult de nouă); 7. Viaţă socială activă, cerc de prieteni, voie bună şi râs sănătos; 8. Interzicerea completă a fumatului; 9. Grija de a reduce stresul zilnic; 10. O viaţă condusă, din punct de vedere financiar, sub nivelul venitului lunar.

(Visited 15 times, 15 visits today)

Publicat la Mon, 05 Feb 2018 16:17:58 +0000

Opinii şi corespondenţe

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More