DECIZIE ŞOCANTĂ A STATULUI ROMÂN – Pentru că a câștigat 260 de lei din publicarea unei cărți, unei tinere cu scleroză multiplă i-a fost suspendată pensia pe 3 ani  

DECIZIE ŞOCANTĂ A STATULUI ROMÂN I-a suspendat pensia pe trei ani unei tinere cu scleroză multiplă, pentru că a câștigat 260 de lei din publicarea unei cărți.

Cazul a fost prezentat pe pagina de Facebook a tinerei, Laura Florescu, și a devenit viral.

Deputatul USR Tudor Pop a anunțat că va analiza alături de colegii din Comisiile de Sănătate și Muncă oportunitatea modificării legii.

Astfel încât și persoanele pensionate pe caz de boală să poată presta diferite activități profesionale, permițând astfel un venit cumulat.

Mărturia Laurei Florescu: ”M-am crezut isteață, destul de isteață încât să traduc filme și să scriu o carte. Ei, bine, se pare că nu-s.

Îs o proastă, pentru că trebuie să dau toți banii înapoi, ba chiar dublu. Din 2014 trăiesc cu 39 de lei pe lună, ajutor de handicap și o pensie de boală de 400, respectiv 520 de lei, fără drept de muncă”.

Tudor Pop scrie că pentru tânăra bolnavă de scleroză multiplă, șirul nedreptăților a început în anul 2016.

Atunci o Comisie de Sănătate din cadrul DGASPC Suceava a decis în mod straniu că boala ei este reversibilă, încadrând-o la ajutor de handicap gr. 3.

Adică 39 de lei pe lună, fără bilete de tren. Plus cei 520 de lei.

Ulterior, în vara lui 2016, Laura a semnat un contract cu o editură. Urma să primească 10% din vânzările unui volum de poezii scris de ea și intitulat ”Poezii pentru văduve”.

Tudor Pop explică decizia autorităților: ”Gestul ăsta extrem i-a adus în cont în luna iunie a acestui an fabuloasa sumă de 260 de lei contra a 200 de exemplare vândute. Între timp, Casa de Pensii Suceava s-a autosesizat și i-a trimis Laurei o decizie de suspendare a pensiei. Cum ziceam, statul vigilent se grăbește să îndrepte abuzul și să-și recupereze cei 520 de lei aferenți lunii iunie, lună în care au intrat cei 260 de lei în contul Laurei. Până atunci, Laura este obligată să trăiască cu cei 39 lei pe lună plus o datorie de 520 de lei. Încă o dovadă de incluziune socială și de empatie din partea statului român”.

 

Continuarea AICI

The post DECIZIE ŞOCANTĂ A STATULUI ROMÂN – Pentru că a câștigat 260 de lei din publicarea unei cărți, unei tinere cu scleroză multiplă i-a fost suspendată pensia pe 3 ani   appeared first on actualmm.ro.

actualmm.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More