Deoarece acest tip de conţinut este greu de cenzurat, China a interzis complet livestreamingul pe trei platforme importante (Internet)

Autorităţile chineze au interzis livestreamingul, video şi audio, pe trei platforme online importante. Acestea sunt Weibo, iFeng şi ACFUN.

 

Weibo, versiunea chineză a Twitter, este una dintre cele mai mari reţele de socializare din China, cu peste 340 de milioane de utilizatori activi. Compania se bazează, pentru venituri, pe streamingul de jocuri video. După această decizie a autorităţilor, Sina Weibo a pierdut 1 miliard de dolari din capitalizarea bursieră. 

 

Multe dintre celebrităţile online din China îşi câştigă existenţa făcând livestreaming. De exemplu, Papi Jiang, „Regina Internetului” din statul comunist, are 44 milioane de fani pe mai multe reţele de socializare online. Dintre aceştia, 23 de milioane sunt pe platforma Weibo. Potrivit administraţiei naţionale pentru presă, radio, film şi televiziune, cele trei platforme au încălcat regulile existente, deoarece au permis „propagarea de discursuri negative”.

 

Cenzura pe internet în China este tot mai pronunţată. Tot în această lună au fost închise 60 de conturi Weibo care publicau zvonuri despre celebrităţi.

Mai mult, anul trecut China a introdus noi reguli prin care le este interzis femeilor să facă livestreaming în timp ce mănâncă banane „într-un mod erotic”. Pare o glumă, dar nu este. Potrivit autorităţilor, noile reguli au fost gândite pentru a controla conţinutul web „nepotrivit şi erotic”. Sunt interzise, conform noilor reguli, şi clipurile video sau transmisiunile în care femeile poartă doar ciorapi şi lenjerie intimă sau doar bretele.

 

În 2016, piaţa de livestreaming a avut, la nivel mondial, o valoare de 9 miliarde de dolari, potrivit Statista.

 

 

(…)

Cuvinte cheie: china, interzicere, important, cenzura

Subiecte asemănătoare:
» Cum arată o fermă de clicuri din China
» Samsung şi Apple, „umilite” în China de mărcile locale. Ambele companii au înregistrat scăderi masive în primul trimestru
» Huawei este lider pe piaţa de smartphone-uri din China. Apple nu este în top 3
» Acesta este cel mai mic laptop cu Windows 10 din lume
» Boox este un laptop cu ecran e-ink

Articol original – Deoarece acest tip de conţinut este greu de cenzurat, China a interzis complet livestreamingul pe trei platforme importante, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More