Deputatul Mihai Weber: „Demisia guvernului este singura opţiune”

sediu-psd-mihai-weberDeputatul de Gorj, Mihai Weber, a făcut o declaraţie de presă în ceea ce priveşte situaţia politică actuală a României. Acesta susţine că premierul ar trebui să demisioneze, considerând nefiresc ceea ce se întâmplă la nivelul guvernului. „Ce se întâmplă în acest moment în România sfidează orice regulă democratică și reprezintă un precedent periculos care poate deschide calea unor abuzuri instituționale de neimaginat. În orice stat civilizat din această lume, regula democratică este foarte clară atunci când un guvern își pierde sprijinul politic. Demisia guvernului este singura opțiune și în toată lumea civilizată această cale a fost urmată, de fiecare dată, fără nicio excepție. Am lucrat cu Victor Ponta și nu ascund faptul că am avut o relație bună, fiind colegi la Organizația PSD Gorj. Mai mult, am avut o relație bună si cu Sorin Grindeanu. Dar acum nu discutăm de persoane și de sentimente personale, în această situație vorbim despre respectarea unor reguli democratice care guvernează un stat de drept. Însă, în acest moment, ne aflăm în fața unui paradox: două persoane fizice, fără o susținere politică oficială, ocupă Guvernul României, creând o situație fără precedent. În decembrie 2016, românii nu au votat o persoană anume pentru Guvernul României, electoratul a votat o echipă PSD care s-a angajat să îndeplinească un program de guvernare. Cel care va deconta la următoarele alegeri nerealizările din Programul de guvernare, va fi însă PSD în ansamblul său, nicidecum Victor Ponta sau Sorin Grindeanu. De aceea, este momentul să ne gândim și la modificarea statutului PSD, dar și a legii care să prevadă clar toate situațiile în care guvernul și premierul trebuie să-și depună mandatul. Această criză încă se poate dezamorsa. Atât Victor Ponta, cât și Sorin Grindeanu trebuie să înțeleagă că deciziile luate în Comitetul Executiv trebuie respectate de toți membrii PSD. Organizația PSD Gorj își reconfirmă sprijinul față de actuala conducere a PSD, sperând ca atât Victor Ponta, dar și Sorin Grindeanu să pună capăt acestui război dus împotriva propriilor colegi”, se arată în declaraţi deputatului PSD de Gorj, Mihai Weber.

Astăzi, în plenul Parlamentului, se va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Ca moţiunea să fie adoptată, e nevoie de 233 de voturi, în condiţiile în care PSD şi ALDE au în acest moment cu 14 mai mult.

Post-ul Deputatul Mihai Weber: „Demisia guvernului este singura opţiune” apare prima dată în Impact In Gorj.

Impact In Gorj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More