Deţinuţii-traficanţi de droguri din penitenciarul Mioveni, arestaţi încă o dată

Deţinuţii-traficanţi de droguri din penitenciarul Mioveni, arestaţi încă o dată


După cum v-am informat, procurori ai DIICOT şi poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat, împreună cu poliţişti ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, mai multe percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc. Membrii acesteia au primit mandate de arestare preventivă.

Deţinuţii-traficanţi de droguri, arestaţi încă o dată

Deţinuţii-traficanţi de droguri, arestaţi încă o dată

Sprijiniţi de mascaţi de la Acţiuni Speciale Argeş şi de personal din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, anchetatorii au făcut şapte descinderi la Penitenciarul Mioveni, două în Penitenciarul Giurgiu şi alte două la domiciile unor persoane din Bucureşti.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate 39 comprimate de metadonă (opioid sintetic prescris ca substitut pentru dependenţii de droguri), telefoane mobile şi ustensile susceptibile a fi folosite la consumul de droguri. 20 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri, dintre care doar cinci au calitatea de suspecţi.

Aceştia sunt Elena Sandu, Marius Sandu, Georgian Sandu, încarceraţi la Penitenciarul Mioveni, şi Marius Nae, respectiv George Iacob, din Penitenciarul Giurgiu. În perioada când stupefiantele, aduse în produse alimentare de mătuşa unuia dintre ei, ajungeau în celule, toţi cinci erau în detenţie la Mioveni.

Ulterior, Iacob şi Nae au fost transferaţi la Penitenciarul Giurgiu, unde au continuat să livreze, contra a 50 de lei doza, heroină şi metadonă consumatorilor din puşcărie.

Luni noapte, pe numele celor cinci au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă. Aceste mandate de arestare sunt o chestiune pur procedurală, pentru că toţi cei cinci traficanţi de droguri oricum după gratii.

Val. NICOLAU

(Visited 53 times, 53 visits today)

Citeşte şi

Publicat la Tue, 06 Feb 2018 15:57:14 +0000

Actualitate

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More