Din şantierul de lângă Lidl Găvana curg noroaiele pe stradă

Din şantierul de lângă Lidl Găvana curg noroaiele pe stradă


Au început deja să curgă primele sancţiuni la şantierul din spatele Lidl Găvana. Acolo unde un proiect imobiliar demarat de curând, în zona numită „Progresul”, a început nu tocmai bine. Deja după primele lucrări dă semne serioase că va crea probleme atât vecinilor, cât şi autorităţilor locale.

Nu mai departe de vineri, Poliţia Locală, din proprie iniţiativă sau în urma unor sesizări, a „vizitat” zona de intrare în şantier şi în urma celor găsite acolo a aplicat deja primele două sancţiuni.

Noroi din belşug

Noroi din belşug

Am fost informaţi că în cel mai scurt timp şantierul cu pricina va fi „călcat” şi de Corpul de control al Primăriei municipiului Piteşti.

Spălaţi basculantele!

Ziarul „Argeşul” a menţionat aceste aspecte încă din luna decembrie a anului trecut. Numai că a fost nevoie de puţină ploaie ca să se dovedească faptul că toate camioanele care ies aduc în stradă noroaiele şantierului.

De sub noroaie nici nu se mai vede asfaltul

De sub noroaie nici nu se mai vede asfaltul

În urma acţiunii agenţilor de la Poliţia Locală, constructorilor li s-a pus în vedere ca în cel mai scurt timp să instaleze la ieşirea din şantier rampe de spălare a roţilor camioanelor. O fi scump sau complicat, nu este treaba noastră, a cetăţenilor.

Dar nici nu poţi ieşi aşa de pe şantier şi să împrăştii noroi pe toată strada Carpenului şi pe arterele învecinate, până la sensurile giratorii de la John sau de la Dedeman.

Telefonul buclucaş a influenţat amenda?

Imediat cum şi-a făcut apariţia echipajul de la Poliţia Locală în zona blocului E7 de pe strada Carpenului, acolo unde se află principala „poartă” către şantier, şeful lucrărilor de acolo a priceput rapid că „e groasă” şi a aplicat cea mai bună strategie românească. Apelăm la un prieten, poate se „înmoaie” organul.

Problema nu se rezolvă cu telefonul, ci cu furtunul

Problema nu se rezolvă cu telefonul, ci cu furtunul

Cert este că poliţistul local, deşi nu are astfel de sarcini de serviciu, a vorbit la telefonul şefului de lucrări. Cu cine… nu ştim! Dar putem să facem supoziţii… Cu şeful Poliţiei Locale, cu primarul, cu viceprimarul, cu patronul şantierului, poate chiar cu premierul Dăncilă.

Sigur e un lucru: comunitarul s-a comportat ca un miliţian şi printr-o atitudine obedientă dădea senzaţia că a priceput despre ce este vorba şi că va fi „îngăduitor”.

Doar reprezentanţii Poliţiei Locale pot lămuri acest aspect şi aşteptăm de la Biroul de presă al acestei instituţii informaţii despre cuantumul amenzilor aplicate vineri. Să vedem şi noi cât de important a fost interlocutorul de la capătul celălalt al telefonului.

Se poate lucra ca „afară”?!

Cu siguranţă ştim că, dacă nu vor fi luate măsuri urgente, la cum se desfăşoară acum lucrările în zonă, nu este departe momentul când constructorul va intra în conflict deschis cu locatarii din zonă, cel puţin cu cei de la blocul E7.

Şantier în Suedia. Niciun fir de praf pe stradă

Şantier în Suedia. Niciun fir de praf pe stradă

Strada din faţa blocului respectiv arată sub orice critică. Camioanele încurcă parcarea în zonă şi chiar circulaţia, iar dacă cineva îşi închipuie că aşa se va proceda de acum înainte cel puţin un an şi jumătate, se înşală amarnic.

Nu avem pretenţia să se lucreze chiar ca în ţările civilizate, dar de puţină decenţă şi respect faţă de locuitorii municipiului Piteşti şi de autorităţile locale chiar nu pot da dovadă angajaţii firmei de construcţii?! Dacă nu… să fie obligaţi! Indiferent cum îl cheamă pe cel din spatele proiectului.

Fototext: Flavius PETRESCU

(Visited 9 times, 9 visits today)

Citeşte şi

Publicat la Sun, 04 Feb 2018 14:05:05 +0000

Actualitate

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More