Doi bărbați, urmăriți internațional pentru furturi în Austria și Germania, capturați de polițiștii gălățeni

Doi bărbaţi urmăriţi internaţional pentru furt calificat, unul căutat de autorităţile din Austria pentru că ar fi furat maşini pentru spargerea unor ATM-uri, şi unul căutat de autorităţile din Germania pentru că ar fi furat, dintr-un magazin, bunuri în valoare de 23.000 de euro, au fost prinşi de poliţiştii din Galaţi.

Poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri au depistat, în municipiul Galaţi, un bărbat de 28 ani din comuna Munteni, care era urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Tânărul este bănuit că, împreună cu alte persoane, în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017 a furat mai multe autoturisme, folosite ulterior, la spargerea unor ATM-uri.

Tot în Galaţi, poliţiştii l-au depistat un alt bărbat de 34 ani, din comuna Bereşti Meria, împotriva căruia autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Acesta este bănuit că, în noaptea de 29/30 martie 2015, a pătruns prin efracţie, într-un magazin de unde a sustras bunuri în valoare de 23.000 euro

Cei doi au fost prezentaţi  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea pentru 24 ore, urmând ca, în cursul zile de azi, să fie prezentaţi magistraţilor, în vederea dispunerii măsurii arestării preventive.

 

PresaGalați.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More