Știri județul Brașov

Echipaj SMURD, la punctul din Moieciu

sursa

Echipaj SMURD, la punctul din Moieciu

Începând de astăzi, un echipaj SMURD va deveni operațional la punctul din comuna brașoveană Moieciu, inaugurat în urmă cu un an.

Echipajul SMURD va fi de tip B, cu asistent medical și paramedic.

„Decizia a fost luată pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă în zona Bran-Moieciu-Fundata, fiind luat în calcul şi numărul mare de turişti ce vizitează această zonă, precum şi numeroasele solicitări primite pentru a interveni în diverse situaţii de urgenţă: urgenţe medicale, accidente rutiere, etc. Punctul de lucru Moieciu mai are în dotare o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă cu modul de descarcerare aparţinând ISU Braşov, precum și o autospecială de primă intervenţie, dotată cu un rezervor de 200 litri de apă şi un ATV aparţinând Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moieciu”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

De la începutul lunii decembrie și Poiana Braşov are un punct de lucru unde operaţionalizează un echipaj SMURD.

Având în vedere numeroasele solicitări de intervenții medicale, din zona pârtiilor de schi, pentru a putea interveni într-un timp cât mai scurt, echipajul SMURD a fost amplasat chiar la baza pârtiei.

Foto: arhiva

Loading…