Escroci care înşelau prin metoda “Accidentul” – ridicaţi de poliţiştii prahoveni

F. T.

Ieri dimineață, angajați ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sprijiniți de jandarmi, au descins în trei locații din Prahova și Tulcea, la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”.
Conform anchetatorilor prahoveni, din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie – octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi săvârșit nici mai mult nici mai puțin de nouă înșelăciuni, păcălindu-și victimele cu aproximativ 90.000 de lei !
“Persoanele în cauză ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le la telefon și spunându-le că o persoană apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav. Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate diverse sume de bani ce ar fi fost ridicate de complici”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.
Patru mandate de aducere urmau să fie puse în aplicare ieri, urmând ca polițiștii să decidă dacă se imupune cercetarea suspecților – sau a unora dintre ei – în stare de libertate sau de reținere preventivă.

Ziarul Prahova

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More