Exploratorii au descoperit cea mai mare peșteră subacvatică. Imaginile sunt impresionante

Exploratorii au descoperit cea mai mare peșteră subacvatică. Imaginile sunt impresionante

Ani de zile au explorat specialiștii peșterile Sac Actun și Dos Ojos din Tulum, înainte de a uni cele două caverne. Grotele sunt situate în peninsula Yucatan din America Centrală, porțiune care desparte Marea Caraibelor de Golful Mexic.

”Labirintul apos controlează sistemul de peșteri numit Sac Actun cu sistemul Dos Ojos. În conformitate cu regulile de speologie, atunci când două peșteri se conectează, cel mai mare absoarbe cel mai mic. Acest lucru înseamnă că Sac Actun ia denumirea de cea mai mare peșteră”, scriu jurnaliștii de la CNN.

http_%2f%2fcdn-cnn-com%2fcnnnext%2fdam%2fassets%2f180118154846-mexico-diving-cave-1

Potrivit sursei citate, exploratorii au descoperit un sit arheologic incredibil, cu dovezi despre primii coloniști ai Americii, fauna dispărută și cultura mayașă. Rețeaua de grote subacvatice are o lungime de 347 de kilometri iar obiectivul următor este conectarea Sac Actun cu alte trei sisteme locale de peșteri subacvatice.

http_%2f%2fcdn-cnn-com%2fcnnnext%2fdam%2fassets%2f180118155031-mexico-diving-cave-4

”Acum toată treaba este să o păstrăm”, a declarat Robert Schmittner, directorul de explorare al proiectului la care lucrează de peste 20 de ani.

Publicat la Sat, 20 Jan 2018 17:33:03 +0000

ARADON Aufmacher Liste

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More