Facebook a şters zeci de mii de conturi false înaintea alegerilor din Germania, în speranţa de a limita răspândirea de informaţii false (Internet)

După experienţa avută în timpul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, unde informaţiile răspândite pe Facebook au influenţat decisiv rezultatul scrutinului, administratorii reţelei de socializare au luat măsuri draconice pentru a ţine sub control fenomenul Fake News.

În primă fază au fost eliminate zeci de mii de conturi suspectate ca fiind folosite pentru răspândirea de informaţii false şi au fost înăsprite filtrele de conţinut.

Detaliate de vicepreşedintele Richard Allan, acţiunile „nu au eliminat complet dezinformarea” însă au făcut mult mai dificilă răspândirea postărilor în News Feed-ul utilizatorilor de bună credinţă.

Una dintre tacticile folosite de companie este furnizarea la secţiunea Related Articles a unor materiale care prezintă opinii diferite, lăsând cititorii să decidă singuri de care versiune este cea corectă. Suplimentar, la orice accesare a unui articol cu referire la tema alegerilor Facebook a pus la dispoziţie modalităţi pentru a compara viziunile tuturor partidelor implicate.

În paralel, autorităţile germane au primit informaţii care au ajutat la coordonarea eforturilor de securitate. Facebook doreşte să extindă parteneriatul pentru a include şi comisii electorale din alte regiuni ale lumii, scopul declarat fiind de a supraveghea buna desfăşurare a proceselor democratice.

(…)

Cuvinte cheie: Facebook

Subiecte asemănătoare:
» TOP 10 cele mai valoroase mărci din lume. Doar trei sunt din afara sectorului tehnologic
» Facebook va afişa reclame în funcţie de magazinele fizice pe care le-ai vizitat
» Facebook ar putea oferi opţiune pentru dezabonarea temporară de la postările prietenilor sau membrii familiei
» Facebook interzice reclamele pe materiale despre războaie, crime şi dezastre naturale
» Facebook introduce funcţia Instant Video pentru redarea clipurilor fără internet

Articol original – Facebook a şters zeci de mii de conturi false înaintea alegerilor din Germania, în speranţa de a limita răspândirea de informaţii false, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More