Femeie de 88 de ani din Săvădisla, distrusă în bătaie, pentru bani, de nepotul său care i-a intrat în casă în miez de noapte!

Chinuri nesfârşite, îndurate în noaptea de 10 spre 11 iunie, de o bătrână de 88 de ani din localitatea clujeană Liteni, comuna Săvădisla. Aceasta s-a trezit în miez de noapte, în casă, cu nepotul ei în vârstă de 44 de ani, însoţit de fiul lui. Scopul bărbatului nu era altul decât să o tapeze de bani, aşa cum o făcuse până atunci de nenumărate ori. La refuzul bătrânei de a-i da bani, acesta a înnebunit pur şi simplu şi sub ochii propriului său copilul a nenorocit-o pe femeie cu un sucitor şi i-a distrus tot ce avea prin casă. Acum bărbatul este cercetat pentru lovire, violenţă în familie, distrugere, furt calificat şi violare de domiciliu.


 

Varvara aşteaptă chircită de durere, imobilizată într-un cărucior, în curtea I.M.L. Cluj, să fie consultată de către medici. A fost adusă de către o rudenie de la Liteni, comuna Săvădisla cu o ambulanţă privată şi la ora la care femeia se afla în curtea instituţiei medicale clujene era asistată de nu mai puţin decât de patru ambulanţieri. Chestionată de către reporterul Gazeta de Cluj în privinţa motivelor suferinţei sale, aceasta ne povesteşte fără urmă de ezitare întreaga grozăvie: „Sâmbătă noapte, în timp ce dormeam, m-am trezit peste mine în pat cu Zoltan, nepotul meu, venit cu fiul lui. A stat aşa lângă mine şi m-a strâns puternic, să nu pot mişca deloc şi să nu mă ridic din pat. Apoi m-a întrebat unde-mi ţin banii. Eu n-am vrut să-i spun şi atunci el a luat un sucitor care se afla lângă pat, pe ladă şi a început să mă lovească cu el, peste tot. Uai, Doamne, ce m-a bătut! Mă lovea şi-mi urla tot timpul: „Două milioane, două milioane, două milioane”! În tot timpul acesta fiul lui striga, plângând: ”N-o omorî pe bunica”! Dar el dădea, fără să-i pese”. Văzând bărbatul că gura bătrânei e ferecată, acesta a început să-i distrugă, cu sucitorul, tot ce femeia avea mai fragil prin casă: televizorul, lampa, telefonul fix, etc. Apoi s-a apucat să scotocească prin dulapuri, moment în care bătrâna a profitat de neatenţia lui şi a fugit spre o vecină dar,slăbită, s-a prăbuşit la pământ şi a rămas „lată” în curte. Atunci abia a fost observată de vecini, care au anunţat de urgenţă salvarea şi poliţia.Culmea, în timp ce ambulanţa venise deja şi medicii îi acordau bătrânei primul ajutor, nepotul încă se afla în casă şi scotocea în continuare după bani. A fugit abia în ultima clipă, cu puţin înainte de venirea poliţiei, dar nu înainte de a-i urla victimei: „Nu-i nimic, mă întorc şi data viitoare te omor”!

Fiind netransportabilă spre cabinetul aflat la subsolul clădirii, femeia a fost consultată până la urmă de către legişti chiar în curtea instituţiei iar verdictul a fost unul înspăimântător: femeia a avea, pe lângă urmele agresiunii, răspândite pe tot trupul, fractura braţului stâng, astfel că i s-a eliberat un certificat medico-legal în care i-au fost recomandate zeci de zile de îngrijiri medicale.

„La data de 10 spre 11 iunie, ora 23.00 poliţia a fost sesizată că-n localitatea Liteni o femeie este căzută în curtea casei sale. S-a deplasat la eveniment atât poliţia, cât şi ambulanţa – unde s-a constatat că e vorba de o femeie de 88 de ani care ar fi fost agresată de nepotul ei, un bărbat de 44 de ani care ar fi mers în vizită la aceasta. În continuare, femeia şi-a susţinut plângerea depusă iniţial şi s-a prezentat la poliţie cu certificatul medico-legal. La această oră poliţia face cercetări cu privire la infracţiunile de lovire, violenţă în familie, distrugere, furt calificat şi violare de domiciliu”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Post-ul Femeie de 88 de ani din Săvădisla, distrusă în bătaie, pentru bani, de nepotul său care i-a intrat în casă în miez de noapte! apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More