Știri județul AradȘtiri județul ClujȘtiri județul Hunedoara

Femeie proiectată prin geam în urma unui accident pe DN 79, în Arad

sursa

Evenimentul rutier a avut loc miercuri, 9 ianuarie, în jurul orei 9:00, pe DN 79. Conform informațiilor pe care le deţinem, la un moment dat, autoturismul – care se deplasa spre Arad dinspre localitatea Șimand – ar fi derapat şi a intrat pe contrasens. Din nefericire, din partea opusă venea (regulamentar) un autocamion care a izbit autoturismul și l-a proiectat în decor, în șanțul de pe sensul de mers înspre Arad.

Proiectată prin geam

Ciocnirea a fost una destul de violentă. O femeie, pasageră în autoturism pe locul din dreapta șoferului, a fost proiectată prin geamul ușii drepte a autoturismului, ea fiind găsită de echipajele medicale întinsă la distanță de mașina lovită. Șoferul a fost găsit în mașină. Ambele victime au fost conștiente și cooperante. Au intervenit două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad, unul de la substația Sântana și unul de la Chișineu Criș, dar și echipajul cu medic SMURD din cadrul ISU Arad.

Polițiștii, la locul accidentului

În această dimineață, ne spune Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, un bărbat de 50 de ani din Șimand, a condus un autoturism marca Renault, pe DN 79 înspre Arad, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un autocamion condus de un șofer de 47 de ani, din Hunedoara. În urma accidentului a rezultat accidentarea ușoară a șoferului din autorism și a pasagerei, o femeie de 40 de ani din Șimad. Polițiștii vor continua cercetările pentru a afla cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest accident.

Victimele au ajuns la UPU Arad

„Femeia de aproximativ 40 de ani a fost găsită în zăpadă. A suferit un traumatism cranio-facial și contuzie de bazin și abdomen. Șoferul, găsit în autoturism, este suspicionat de lezarea coloanei cervicale și o contuzie forte de bazin, el fiind transportat de echipajul SMURD la UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pentru investigații suplimentare”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, dr. Mircea Merea, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Arad.