ULTIMA ORĂ! Comandantul flotei UE din Mediterana a anunțat că VA DESCHIDE FOCUL asupra ambarcațiunilor suspecte pentru trafic cu imigranți

Operațiunea navală a Uniunii Europene de combatere a traficului cu imigranți pe Marea Mediterană EUNAVFOR MED este gata să tragă asupra ambarcațiunilor traficanților, a afirmat comandantul misiunii, contraamiralul italian Enrico Credendino.

Ambarcațiuni suspecte pentru trafic cu imigranți

Misiunea UE a intrat în etapa sa operațională în această lună, după lansarea sa în iunie. Ea poate intercepta, confisca și distruge ambarcațiunile depistate în apele internaționale și suspectate c-ar fi folosite pentru traficul cu imigranți.

Întrebat de cotidianul Corriere della Sera dacă forțele UE sunt gata să deschidă focul asupra traficanților, contraamiralul a răspuns: ”Desigur”.

Traficanții își oferă serviciile pe Facebook ”asemeni unei agenții de voiaj”, cerând 380.000 de euro (422.000 de dolari) pe zi pentru o ambarcațiune de lemn și 67.000 de euro când folosesc bărci mai mici, a afirmat contraamiralul, precizând că banii, spălați la Londra, New York și în Suedia, ajung uneori la milițiile teroriste ale Statului Islamic, în pofida faptului că marea majoritate a grupurilor de traficanți își au sediul în regiunea libiană Tripolitania (vest), care nu este controlată de către nicio grupare.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM), aproape 690.000 de persoane refugiate din cauza războiului și a sărăciei au sosit pe mare în Europa în acest an. Peste 3.000 au murit sau au fost date dispărute în încercarea de a traversa marea către Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More