Fost șef al Poliției Piatra Neamț, trimis în judecată pentru purtare abuzivă

Procurorii DIICOT au elucidat circumstanțele în care filmulețul cu Cezar Filip lovind-o pe Ana Maria Tanasă a ajuns dincolo de porțile Poliției Piatra-Neamț. Și dacă, inițial, se vehiculau mai multe nume de polițiști care ar fi fost implicați în conspirație, în fața instanței va ajunge doar unul: Relu Baciu. Acum pensionar, fostul comisar șef, și-a asumat fapta încă din timpul anchetei și a recunoscut că el a furat filmulețul.

Astăzi, 25 septembrie, după 3 ani și jumătate de la scandalul iscat de imaginile cu Cezar Filip bătând o minoră, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a fostului șef al Poliției Piatra-Neamț, pentru purtare abuzivă și instigare la alterarea integrității datelor informatice, și a lui Relu Baciu pentru transfer neautorizat de date electronice. Ofițerul de serviciu care era de tură când a fost furat filmulețul și alți doi polițiști, care au fost cercetați inițial nu mai au nicio calitate în dosar. Cât despre ”integritatea” datelor informatice, la vremea aceea Cezar Filip a fost înștiințat că ”este posibil” să se fi furat niște imagini, el a anunțat reprezentantul firmei care se ocupa cu mentenanța sistemului, iar când omul a venit să verifice a constatat că imaginile cu șeful Poliției Piatra-Neamț lovind infractoarea minoră nu mai există.

Dar efectul acestor imagini a fost cel scontat. Ofițerul a demisionat și după ce a început urmărirea penală a fost pus la dispoziție. Între timp s-a retras din poliție din motive de sănătate, iar Relu Baciu s-a pensionat așa că, în privința raporturilor de serviciu, nu mai au de suportat nicio consecință. Cum nu are nici ofițerul suspectat că a livrat filmulețul mai departe către presă. El nu l-a furat, ci doar l-a făcut public, ceea ce nu are urmări penale. (C.M.)

The post Fost șef al Poliției Piatra Neamț, trimis în judecată pentru purtare abuzivă appeared first on Stiri.

Stiri

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More