StiriȘtiri județul AlbaȘtiri județul Gorj

Foto: Felix Dianu a fost trimis în judecată pentru crima comisă în 2010. Nici acum nu a fost găsit cadavrul victimei sale

În primăvara anului trecut, un gorjean  a ajuns în arestul Poliției, după ce o anchetă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a demonstrat vinovăția sa. Acum, Felix Dianu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Crima a avut loc în februarie 2010, „iar din probele administrate reiese că inculpatul este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în viață sau în orice alt mod, mai precis în autoturismul lui Dianu Felix”, spun procurorii de la București. Daniel Nistor (39 de ani) a fost văzut pentru ultima oară la 15 februarie 2010 (Nume: Nistor Daniel. Data naşterii: 12.07.1970. Cetăţenie: română. Nascut în: Tg-Cărbuneşti, jud. Gorj. Domiciliat în: Tg. Cărbuneşti, jud. Gorj. Motiv urmărire: dispariţie în împrejurări suspecte-anunțau la scurt timp oamenii legii).

dianu felix carbunesti

Felix Dianu este din Târgu Cărbunești și este acuzat că și-ar fi omorât un bun prieten din satul Crețești, discuțiile tensionate dintre cei doi având loc pe fondul unei relații pe care individul o avea cu fosta soție a celui pe care l-a ucis în februarie 2010. Daniel Nistor, cunoscut sub numele de Heru, a dispărut subit de acasă după ce s-a întâlnit cu Felix Dianu și a urcat în mașina acestuia. Inițial bărbatul a fost considerat mort de către rude, autoritățile nereușind să găsească cadavrul victimei. Părinții bărbatului mort declarau anul trecut  că l-au considerat mereu pe Felix Dianu ca fiind autorul crimei. Oamenii își  doresc acum doar ca Dianu  să spună ce a făcut cu cadavrul pentru ca ei să poată să îl înmormânteze creștinește. „O mână de oscioare dacă au mai rămas pe alea vreau să le aducem de pe unde l-o fi aruncat și să îl ducem la biserică ca să îi facem o slujbă. Vă dați seama că după atâția ani nu a reușit nimeni să afle ce a făcut cu copilul meu. L-a aruncat prin vreo râpă, cine știe pe unde, și normal că nu poate fi găsit ușor. Eu asta îmi doresc, să îmi spună unde l-a aruncat”, spunea, în 2016,  mama bărbatului dispărut.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările  și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DIANU FELIX (aflat sub control judiciar) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor, prev. de art. 174 alin.1 din Codul penal din 1969, și profanare de morminte, prev. și ped. de art. 319 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 33 lit. a din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 alin. 1 din Codul penal. Felix Dianu a negat mereu acuzațiile care îi sunt aduse.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

La data de 15 februarie 2010, inculpatul Dianu Felix, exercitând acte de violență asupra victimei N.D., a ucis-o, iar ulterior i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată. Inculpatul și victima se aflaseră în relații de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict pe fondul unei relații între inculpat și fosta soție a victimei. Din probele administrate reiese că inculpatul este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în viață sau în orice alt mod, mai precis în autoturismul lui Dianu Felix. Ulterior comiterii faptelor expuse anterior, inculpatul a efectuat manopere menite a induce în eroare apropiații victimei N.D., sugerând că aceasta ar fi în viață, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală. La data de 22 februarie 2010, Poliția orașului Târgu Cărbunești, județul Gorj, a fost sesizată de către fratele victimei N.D. cu privire la dispariția acesteia în împrejurări suspecte de pe raza orașului Târgu Cărbunești, unde domicilia. Pentru găsirea victimei au fost efectuate activități de căutare pe o perioadă de mai bine de 7 ani, iar dispariția sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă nici un semn de viață autentic, oricât de neînsemnat. Menționăm că în cauză au fost efectuate investigații ample, menite a găsi victima, atât în cadrul procedurii dispariției, cât și în cadrul procedurii urmăririi internaționale și în prezentul dosar penal. Victima a fost dată în urmărire internațională, fiind căutată de rețeaua Interpol, care cuprinde forțele de poliție din peste 190 de state. Precizăm că printr-o sentință civilă din 2015, pronunțată de Judecătoria Târgu Cărbunești, s-a hotărât declararea judecătorească a morții victimei, stabilindu-se că data decesului este 15 februarie 2010. Procurorii au propus instanței menținerea sechestrului dispus asupra bunurilor imobile ale inculpatului Dianu Felix, precum și menținerea măsurii preventive a controlului judiciar față de acesta”, au transmis procurorii. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Gorj.

Semnalmentele victimei Daniel Nistor zis Heru sunt: „înălţime aprox. 1,80-1,85 m, corpolent (aprox. 100 kg), ten deschis, faţă ovală, ochi verzi, păr şaten cu calviţie frontală. Prezintă lobul urechii stângi tăiat pe jumătate şi mai multe tatuaje: un dragon pe spate, o cruce pe piciorul stâng şi o femeie cu o sabie în mână, pe una din coapse. La data plecării de la domiciliu era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni blue-jeans de culoare albastră, o geacă de culoare albastră cu scrisul EREEA, un fes ce prezintă acelaşi înscris, în picioare fiind încălţat de ghete de culoare neagră-potrivit site-ului IJP Gorj, secţiunea Urmăriţi.

 

tribunalul_gorj tribunal-2

Post-ul Foto: Felix Dianu a fost trimis în judecată pentru crima comisă în 2010. Nici acum nu a fost găsit cadavrul victimei sale apare prima dată în Impact In Gorj.

Impact In Gorj