Știri județul Alba

FOTO ȘTIREA TA: Haz de necaz la Galda de Jos. Localnicii au plantat panseluțe în gropile din asfalt

sursa

Sătui de slalomurile printre gropile din asfalt, un consilier local din localitatea Galda de Jos şi alt cetățean au început anul cu un protest adresat administrației locale. Aceștia au plantat în craterele din carosabil mai multe panseluțe, în speranța că problemele cu care se confruntă vor fi rezolvate de către mai marii localității. 

panselute galda de jos

În stilul caracteristic al românilor, pe principiul „haz de necaz”, consilierul local Gheorghe Iustin Petrean de la Galda de Jos, alături de un alt cetățean al localității, au umplut gropile din carosabil cu pământ, după care au plantat mai multe panseluțe.

De apă nu mai era nevoie, deoarece gropile sunt destul de adânci și permit strângerea apei în ele.

Potrivit consilierului local, gropile sunt prezente în asfalt încă din primăvara anului 2018, iar în ultimele zile, trei persoane și-au rupt jantele automobilelor în ele.

Mai mult, într-o postare pe Facebook, Petrean declară că în ultima ședință de Consiliu Local a adus în discuție situația carosabilului de la intrarea din Galda de Jos, dar răspunsul primarului nu a fost unul tocmai favorabil.

”În ultima ședință de consiliu, am adus la cunoștință primarului și consiliului local că există o groapă la intrare în sat, foarte adâncă, un pericol pentru cetățeni, deoarece poate duce la accidente cu urmări mai grave. Primarul îmi spune că este drum județean și nu ţine de el, iar bani din bugetul local nu alocă pentru drumurile <lu alții>”, a scris, pe Facebook, Gheorghe Iustin Petrean.