StiriȘtiri județul Alba

Foto: “Zugravul” nesimțit își continuă turul de forță în Cetatea Alba Iulia.

Mai multe zone din Cetatea Alba Iulia au căzut, din nou, pradă bătăii de joc a unui ins care își lasă amprenta nesimțirii. Noi fotografii cu „operele” sale au apărut în mediul virtual și, evident, au stârnit indignarea cetățenilor.

În urmă cu câteva zile,un caz similar a fost semnalat de un albaiulian. „Mii de mulțumiri mândrilor compatrioți ce știu să trezească sentimente și emoții puternice în inimile copiilor noștri care vor putea citi cu nesaț de aici inainte triumfătoarele mesaje postate pe zidurile încărcate de istoria locurilor. (…)Golanii României își lasă propria amprenta asupra obiectivelor noastre istorice. Un ultim exemplu: graffiti la Poarta a VI a a Cetății din Alba Iulia. Bravo români. Așa întâmpinăm noi primul centenar de la Unire.”, a scris acesta pe facebook.

Nici primarul din Alba Iulia nu a rămas fără reacție.

„Ține de bătaia de joc la adresa istoriei. Pentru cei care nu se poticnesc în scrupule, vrem să dovedim că avem și metode de a-i combate pe cei care flatează….mitologia. Iar pentru cei rupți cu totul de morală, vom avea în curând și metode de inculpare. Deocamdată, ideile creatore au fost trimise în uitare, iar zeul a fost lovit de resemnare…pentru că nu mai are. Sunt convins că cel care a comis asta visează să practice ortografia înjurăturilor chiar și pe Colosseumul din Roma. Dincolo de perplexitate, cu toate reținerile semantice, e greu să te abții să nu-ți dorești să se repete istoria. Să nu-l invoci pe Țepeș să-l transforme în ascuțitoare.”, a spus Hava, pe facebook.

Foto-Cosmin Szekely

 

ProAlba