Furtună cumplită în județ! Un bărbat a murit, lovit de un copac! Acoperișuri smulse, copaci rupți, drumuri blocate! (FOTO-VIDEO)

O furtună extrem de puternică s-a iscat în această după-amiază în Bistrița-Năsăud. Vijelia a venit pe neașteptate, a smuls acoperișuri și a doborât copaci.

ISU Bistrița-Năsăud a intervenit în aveastă seară la numeroase cazuri, pentru a salva persoane rănite, pentru a debloca drumuri, dar și la incendii și accidente rutiere.

Din primele informații furnizate de ISU Bistrița-Năsăud reiese că un copac a căzut peste o persoană în Parcul Municipal. Este vorba de un bărbat de 57 de ani care a decedat în ciuda eforturilor echipajului de intervenție, care a făcut manevrele de resuscitare.

Bărbatul este unul dintre cele opt victime decedate astăzi în România, în urma unei furtuni apocaliptice care a afectat Timișoara, Aradul și Cluj-Napoca. Alte șapte persoane au murit la Arad și Timișoara, fiind lovite de copaci sau alte obiecte.

Furtuna a făcut ravagii în mai multe localități din județ unde a smuls copaci, acoperișuri, stâlpi de beton și a avariat liniile de curent electric. La această oră, mai multe localități nu au curent electric.

Copacii căzuți pe carosabil au blocat drumurile pe Dealul Târgului, la Salva, Năsăud și în Pasul Tihuța.

Echipajele de salvare au intervenit la o persoană din Borleasa, inconștiente după ce au fost surprinsă de un copac rupt.

În total, 17 persoane au fost rănite în timpul furtunii și au ajuns la spital. Municipiul Bistrița, Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi, 11 comune și 26 de localități au fost afectate de furtună. Aproximativ 60% din consumatorii de energie electrică sunt afectați de întreruperea curentului electric.

IMG_8284
IMG_8283
IMG_8282
IMG_8281
IMG_8280
IMG_8279
IMG_8278
IMG_8277
IMG_8286
IMG_8274
IMG_8273
IMG_8272
IMG_8271
IMG_8270
IMG_8269
IMG_8267
IMG_8265
IMG_8262

UPDATE.COD PORTOCALIU de vânt ce va depăși la rafală 90 km/h și care poate lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni medii, până la ora *19.15*, în județele Bistriţa Năsăud, CS, CJ, MM, SM și TM*.

Având în vedere avertizările de cod galben și cod portocaliu de vijelii și vânt puternic, recomandăm cetățenilor din județele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

 

ObservatorBN

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More