Furtuna de duminica a lasat fara recolte agricultorii din Chiuiesti – VIDEO

Furtuna care a lovit cu putere duminica, a facut pagube nu doar in orase, ci si in mediul rural. Sute sau poate chiar mii de agricultori din judetul Cluj au ramas in doar cateva minute fara culturile agricole la care au muncit intreaga vara.

Cel mai grav afectate au fost culturile de porumb, care oricum au fost partial distruse de furtuna din urma cu doua saptamani. In comuna Chiuiesti, tot porumbul care a ramas in picioare atunci, si care era ultima speranta a agricultorilor, a fost distrus acum. Oamenii se gandesc cu groaza la lunile de iarna, cand nu vor avea cu ce isi hrani animalele.

Un exemplu este familia Vaida din Chiuiești, care isi castiga existenta din cresterea oilor. Furtuna de duminica i-a lasat insa fara culturile de porumb si vor ajunge in situatia de a cumpara din alta parte pentru a nu fi nevoiti sa isi vanda oile. Mai mult decat atat, un copac doborat de vant i-a ucis patru miei.

Captură de ecran din 2017.09.21 la 00.11.17Un alt exemplu este doamna Susana in varsta de 77 de ani care locuieste doar cu fiul ei bolnav. Intreaga vara si-a lucrat singura terenul din spatele casei pentru a avea cu ce isi hrani gainile si porcii. Sprijinita de un baston, cat e vara de lunga si-a sapat si a curatat de buruieni porumbul, iar acum, cand trebuia sa culeaga roadele, s-a ales cu nimic.

Captură de ecran din 2017.09.21 la 00.11.41

Vantul puternic a facut probleme si in padurile din judet. In comuna Marisel, 80% din suprafata de padure a comunei a fost pusa la pamant de vijelie, dupa cum a declarat primarul de acolo.

Dejeanul.ro Suntem deja acolo !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More