Furtuna din judeţul Cluj a produse pagube uriaşe! Mai multe persoane au fost rănite. VEZI imaginile de la DEJ (VIDEO)

44 de localităţi din judeţul Cluj au fost afectate de furtuna de ieri, 17 septembrie.

Municipiile Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi oraşul Huedin au fost grav afectate de fenomenul meteorologic extrem. În total, 25 de autoturisme au fost distruse, 45 de acoperişuri au fost smulse de vânt, iar două drumuri din zona de munte sunt şi la această oră blocate.

Patru persoane din Cluj au fost rănite şi au necesitat ajutor medical. O femeie în vârstă de 23 ani a suferit un traumatism cranio-facial, pneumotorace, fracturi costale; aceasta a fost transportată la UPU Cluj. O altă femeie, în vârstă de 36 de ani, a suferit contuzii după ce a fost lovită de un obiect luat de vânt.

Un bărbat din localitatea Mica a fost, de asemenea, rănit.

În această dimineaţă, un student francez în vârstă de 22 ani a suferit fractură tibie. Rana a survenit în urma furtunii. Acesta a fost internat la secţia de ortopedie. Tânărul a fost rănit ieri, iar în această dimineaţă s-a prezentat la spital.

Persoane rănite uşor: două persoanee lovite  de umbrele în Făget, 1 persoană raniţa în Viile Dejului (aceasta a urcat să aranjeze pe casă şi a căzut), o persoană din Huedin a fost rănită după ce s-a tăiat în cioburile unui geam spart, iar gravidă din Lunca Visagului a făcut atac de panică

Valea Drăganului şi Lunca Vişagului nu au, în continuare, electricitate. În Huedin, o parte din oraş nu are curent nici la această oră.

De asemenea, în judeţul Cluj au fost făcute ieri 300 de apeluri la 112. Majoritatea dintre acestea au fost preluate de serviciile voluntare din cadrul primăriilor.

De asemenea, 13 unităţi de învăţământ au fost afectate, iar cursurile au fost anulate până la remedierea problemelor.

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, ISU Cluj a intervenit cu 6 ofiţeri, 129 subofiţeri, 21 ASAS, 6 APIC şi 2 SMURD.

Din păcate Dejul a fost afectat din nou de furtună. Furtuna a fost de intensitate mai mare faţă de cea de săptămâna trecută. La o primă analiză, au fost afectate 20 de blocuri. Efectiv acoperişurile au fost suflate la 30, 50 şi chiar 100 de metri de clădiri. Zona Dealul Florilor a fost foarte afectată. La fel Parcul Mare al oraşului.

Într-o şedinţă de urgenţă voi aloca sume pentru a atenua costul asociaţiilor de proprietari şi a deţinătorilor de autotursime, deoarece 20 – 30 de maşini au fost afectate” a declarat primarul Morar Costan pentru Dejeanul.ro.

Dejeanul.ro Suntem deja acolo !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More