Tehnologie

Google Translate va oferi de acum traduceri mai precise în limba română (Internet)

Google anunţă îmbunătăţirea serviciului Google Translate folosind tehnologii de „traducere neurală” asistând traducerile din română în engleză şi invers, pentru rezultate mai precise şi uşor de înţeles.

Traducerea neurală este mult mai bună decât vechiul sistem bazat pe traducerea de cuvinte disparate şi bucăţi de text, întrucât acum sunt traduse frazele întregi. În spatele acestei tehnologii se află un proces intens de dezvoltare de tip „machine learning”, detaliat pe blogul Google dedicat cercetării. Acest lucru generează traduceri care sună mult mai aproape de modul în care oamenii vorbesc, în special atunci când sunt traduse fraze întregi.

Noul tip de traducere va funcţiona automat în toate locurile unde Google Translate este disponibil. În prezent este disponibil pe aplicaţia de Android sau iOS, pe domeniul translate.google.ro şi prin Google Search. În curând se va regăsi şi în soluţia de traducere automată a paginilor din Chrome. Româna se alătură astfel celorlalte limbi care beneficiază de tehnologia de traducere neurală. Obiectivul este ca, în cel mai scurt timp, toate cele 103 limbi acoperite de Google Translate să treacă la noua tehnologie de traducere.

(…)

Cuvinte cheie: Google

Subiecte asemănătoare:
» WSJ: Browserul Google Chrome va bloca reclame
» YouTube Live pe mobil este disponibil acum pentru mai mulţi utilizatori
» Microsoft se pregăteşte să-i dea o lovitură rivalei Google: compania va lansa pe 2 mai CloudBook-urile, laptopuri ieftine care vor concura direct cu Chromebook-urile
» Google promite să remedieze o problemă reclamată de mult timp în versiunea Chrome pentru Android
» Nokia colaborează cu Google pentru furnizarea mai rapidă a actualizărilor de Android

Articol original – Google Translate va oferi de acum traduceri mai precise în limba română, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse